Ar artėja naujas iCloud skandalas?

Temos: iCloud, Saugumas

Po nuogybių ir iCloud atakų iš Kinijos bei po to sekusio vartotojų įtikinėjimo, kad jų paskyros nebuvo nulaužtos, Apple gali turėti dar vieną su iCloud susijusią problemą.

Ne vienas įdiegęs OS X 10.10 Yosemite pastebėjo, kad Apple „patyliukais“, vartotojų neišsaugotų dokumentų turinį išsaugo iCloud. Tai nėra kokia nors naujiena, tačiau kažkodėl tai kai kuriems vartotojams rūpestį tai sukėlė tik dabar. Greičiausiai, tai iCloud Drive leidžiančios tai pamatyti paslaugos pasekmė ir bėda ta, kad Apple nėra to išaiškinusi vartotojams.

OS X 10.10 Yosemite, iCloud Drive palaikančių aplikacijų aplankai

Iki OS X Yosemite, vartotojų kuriami dokumentai naudojant įvairias aplikacijas buvo automatiškai išsaugojami ir tai leido vartotojams uždarius aplikaciją neišsaugant dokumento, ją vėl atidaryti su tuo pačiu nebaigtu ar baigtu, bet neišsaugotu dokumentu. OS X Yosemite Apple tęsia šią savo tradiciją ir dabar dokumentai papildomai išsaugomi ir iCloud saugyklose tokiu būdu vartotojams leidžiant tęsti dokumentų rašymą iš kito iOS įrenginio, Mac kompiuterio ar prisijungus prie iCloud per naršyklę arba paspaudus ant „iCloud Drive“ Finder aplikacijos šoninėje juostoje ir aktyvavus Text Edit (ar kitos aplikacijos palaikančios iCloud) aplanką.

Daugeliui vartotojų ši funkcija yra patogi ir naudinga, tačiau kai kuriems vartotojams tas faktas, kad Apple to jiems neišaiškino sukelia nerimą.

„Tai veiksmas, kurio niekas nesitiki“, - sako Matthew D. Green dėstantis kriptografiją Johns Hopkins universiteto informacijos saugimo katedroje. „Aš manau, kad funkcija automatiškai išsauganti dokumentus, kuriuos aš kuriu kietajame kompiuterio diske yra patogi ir man ji patinka, tačiau tai, kad tie dokumentai yra automatiškai patalpinami iCloud saugyklose yra keista savybė. Man keista, kad žmonės nemano, kad tai yra svarbu. Aš tai laikau labai svarbia informacija“.

Patys tuo įsitikinti galite, kad ir atidarę Text Edit aplikaciją ir parašę joje pora žodžių, tada naršyklėje prisijungę prie savo iCloud paskyros ir paspaudę ant iCloud Drive piktogramos atidarę Text Edit aplanką.

Daugeliui nerašančių slaptos informacijos dokumentuose tai neturėtų sukelti kokių nors nepatogumų, greičiau atvirkščiai, tačiau tie kas tokią informaciją rašo turėtų šią Yosemite funkciją turėti omenyje ir dokumentų rašymo procedūrą pradėti nuo dokumento sukūrimo ir jo, dar tuščio, išsaugojimo kompiuterio diske ir tik po to pradėti kurti dokumento turinį.

iCloud saugumas

Calendars Taip Taip 128-bit AES ar stipresnis šifravimas
Contacts Taip Taip
Bookmarks Taip Taip
Reminders Taip Taip
Photos Taip Taip
Documents in the Cloud Taip Taip
iCloud Drive Taip Taip
Backup Taip Taip
Find My iPhone Taip Taip
Find My Friends Taip Taip
iCloud Keychain Taip Taip Naudojamas 256-bit AES šifravimas kreditinių kortelių informacijos ir slaptažodžių persiuntimui bei saugojimui serveriuose. Taip pat naudojamas elipsinės kreivės asimetrinis šifravimas ir rakto skaidymas.
iCloud.com Taip - Visos iCloud.com sesijos yra šifruojamos SSL. Visi duomenys esantys iCloud yra užšifruoti taip, kaip nurodyta šioje lentelėje.
Back to My Mac Taip - Back to My Mac nesaugo duomenų iCloud. Duomenys ištraukti iš kitų kompiuterių, persiuntimo metu yra užšifruojami SSL.
iTunes in the Cloud Taip - Įsigyta ar atitinkančios muzikos failai nėra šifruojami serveriuose nes juose nėra jokios asmeninės informacijos.
Mail and Notes Taip Ne Visas duomenų srautas tarp įrenginių ir iCloud Mail bei Notes yra šifruojamas SSL. Pagal industrijoje galiojančius standartus, iCloud nešifruoja duomenų saugomų IMAP pašto serveriuose. Visi Apple elektroninio pašto klientai palaiko pasirenkamą S/MIME šifravimą.
Lentelės duomenys: Apple
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų