OS X 10.10 Yosemite debiutas gali įvykti spalio 21 dieną

Temos: Apple, iMac, iPad, macOS
OS X 10.10 Yosemite beta 6 naujas darbastalio paveiksliukas su Yosemite nacionalinio parko vaizdu

Jei Apple išliks ištikima savo poros paskutinių metų tradicijoms, visi norintys įdiegti savo Mac kompiuteriuose OS X 10.10 Yosemite, tai padaryti galės jau spalio 21 dieną.

Nors Apple dar nėra oficialiai paskelbusi OS X 10.10 Yosemite išleidimo datos, iPhone gamintojos finansinių rezultatų paskelbimo renginio data – spalio 20 (spalio 21 diena 00:00 Lietuvos laiku) gali tarnauti kaip atskaitos taškas nuspėjant kada pasirodys OS X Yosemite.

Tiek 2011, tiek ir 2012 metais savo finansinių rezultatų paskelbimo metu Apple pranešė ir apie tų metų naujausių OS X versijų OS X Lion ir OS X Mountain Lion debiuto datas. Abiem šiais atvejais tai buvo antrojo Apple fiskalinių metų pasibaigusių birželio mėnesį finansinių rezultatų paskelbimo renginiai.

Abu kartus Apple CFO Peter Oppenheimer, pačioje pranešimo pradžioje pareiškė, kad „mes laimingi galėdami pasakyti, kad rytoj mes išleidžiame OS X (Mountain) Lion“. Tačiau pernai metais Apple pasielgė kitaip ir OS X Mavericks išleido šešiomis dienomis anksčiau nei įvyko jos finansinių rezultatų pristatymo renginys.

Kitas, spalio 21 dienos OS X Yosemite debiutą nurodantis požymis yra tai, kad savo OS X Yosemite Golden Master versiją Apple išleido rugsėjo 30 dieną, o paskutinių trijų metų laikotarpiu Apple, savo Mac kompiuteriams skirtų operacinių sistemas išleido praėjus 19,16 ir 19 dienų po Golden Master versijos pasirodymo.

Re/code taip pat paskelbė informaciją apie dar tik ganduose egzistuojantį Apple renginį, kuris teigiama turėtų įvykti Apple Town Hall auditorijoje, spalio 16 dieną. Šio renginio metu Apple gali pristatyti naujus iPad (naujus Air Retina, greitesnius iPad ir/ar auksinės spalvos versijas), iMac kompiuterius Retina ekranu ir OS X Yosemite. Apple paprastai pakvietimus spaudos atstovams išsiuntinėja likus savaitei iki renginio pradžios, tad jau sekančios savaitės pradžioje turėtumėme sužinoti ar toks renginys įvyks.

Bet kuriuo atveju, daug naujų ir naudingų funkcijų turinti ir daugelio labai laukiama OS X Yosemite bus nemokama. Belieka tik tikėtis, kad tai nebus ta pati versija kaip ir Golden Master, nes joje dar yra klaidų. Nors klaidų pranešimų srautas ir sumažėjo, tačiau panašu, kad Apple iš ties vis dar gauna gauna nemažai informacijos apie esamas klaidas ir programuotojai yra labai užsiėmę jų šalinimu (ypač daug klaidų yra susijusių su vartotojo sąsajos spalvomis).Yosemite GM versijoje mano aptiktų klaidų, apie kurias pranešiau 11 minučių skirtumu, eilės numeriai skiriasi beveik 6 tūkstančiais. Tai nereiškia, kad tiek klaidų ir yra, nes daug skirtingų žmonių praneša apie vieną ir tą pačią klaidą. Bet GM versijoje yra klaidų dar neištaisytų nuo OS X Yosemite beta 7 versijos bei yra (mano manymu) UI klaidos, kurios yra ir OS X Mavericks - pvz. atidarius Mail aplikaciją ir iš meniu pasirinkus Mail > Preferences > Fonts & Colors, atidarykite spalvų parinktis esančias žemiau Quoted color text ir atkreipkite dėmesį į spalvą esančią kairiau užrašo „Yellow“, žinoma tokia klaida „greičiui įtakos nedaro“, bet žinant Apple dėmesį skiriamą smulkmenoms tai nei šis nei tas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų