Kaip panaikinti permatomumą OS X Yosemite

Apple kelias link permatomų vartotojo aplinkos elementų prasidėjo dar 2007 metais ir dabar, naujai pristatytoje OS X Yosemite permatomumo elementų tikrai nemažai.

Kai 2007 metais Apple pristatydama OS X Leopard pasauliui parodė naują, permatomumo efektą turinčią meniu juostą - pristatymo metu ji atrodė fantastiškai, tačiau kasdieniniame gyvenime galima buvo susidurti su situacijomis kai tekstą esantį meniu įskaityti būdavo sunku. Neilgai trukus Apple įdiegė permatomumo efekto atjungimo mygtuką „Desktop and Screen Saver“ nustatymuose.

Naujas „apšerkšnijusios stiklo“ permatomumo efektas OS X Yosemite, lyginant su senuoju permatomumu tikrai daug tobulesnis, tačiau tam tikrose aplikacijose ar situacijose šis bendrą vaizdą pagerinantis efektas gali tiek blaškyti, tiek ir trukdyti skaityti tekstą ekrane (priklausomai nuo to kaip parašyta aplikaciją, kurią naudojate, koks darbastalio fonas ir t.t.).

Jei manote, kad permatomumas jums labiau trukdo nei padeda:

  • Atidarykite OS X System Preferences aplikaciją
  • Pasirinkite Accessibility ir pažymėkite „Reduce Transparency“

Pažymėjus „Reduce Transparency“ permatomumo efektas bus panaikintas iš meniu, Dock juostos ir aplikacijų langų. OS X taps ne tokia patraukli, bet kai kuriems vartotojams tai gali pasirodyti gerokai skaitomumą pagerinanti ar mažiau blaškanti aplinka.

Toje pat vietoje, OS X Yosemite vartotojai gali priversti Mac informaciją rodyti priešingose spalvose, o juodai/baltos fotografijos fanai gali ir visą vaizdą savo Mac ekrane padaryti juodai baltą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Sveiki,
    gal pasisekė kam nors ant Yosemite pririšti "dock"-ą prie start pozicijos? Seniau (Mavericks) veikė komanda:
    defaults write com.apple.Dock pinning start;killall Dock
    Dabar neveikia.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų