Kaip Mac kompiuteryje su OS X Yosemite įdiegti Java

Mac vartotojai, kuriems reikalinga Java, savo kompiuterių OS X versijas atnaujinę į OS X 10.10 Yosemite pastebėjo, kad šioje OS X versijoje Java neveikia, o senesni Java diegimo paketai netinka.

Vartotojai, kuriems reikalinga Java pastebėjo, kad įdiegus OS X Yosemite anksčiau įdiegta Java neveikia, o tie, kas įdiegė OS X Yosemite „švariai“ galėjo pastebėti, kad Java OS X Yosemite nėra visai.

Jei jūs nepasigedote Java - ji jums greičiausiai nereikalinga, todėl jos diegti nereikia ir net rekomenduočiau to nedaryti, jei nesate tikri, kad Java reikalinga. Java ir Flash konkuruoja tarpusavyje, kurie jų yra didesnis kenkėjiškų programėlių pritraukėjas. Apple stengdamasi apsaugoti savo vartotojus nuo galimų kenkėjų patekimų į jų Mac kompiuterius atsisakė Java diegimo sistemoje pagal nutylėjimą.

Jei esate tikri, kad Java jums reikalinga (nemaišykite Java su Java script - tai ne vienas ir tas pats) naujausią Java arba iš Apple atsisiuntę ankstesnę versiją, kuri yra suderinama su OS X Yosemite versiją įdiegti galite rankiniu būdu.

Atsisiųskite su Yosemite suderinamą Java versiją iš Apple

Apple leidžia atsisiųsti senesnę, su OS X Yosemite suderinamą Java versiją iš savo svetainės. Ją atsisiųsti galite paspaudę ant šios nuorodos: support.apple.com/kb/DL1572

Nors šią versiją ir saugo „Liūtas“, ji puikiai tinka ir OS X Yosemite. Tai JRE 6, kuri nėra pati naujausia ir jei norite naujausios versijos, ją atsisiųsti galite iš Oracle svetainės.

Atsisiųskite Java 8 iš Oracle svetainės

Jei tai paslaugai, kuriai reikalinga Java, tinka naujausia Java versija - ją atsisiųsti galite tiesiai iš Oracle.

Atidarykite Terminal aplikacija ir jos lange parašykite

java -version
Jei neturite įdiegę Java, ekrane pamatysite užrašą „No Java runtime present, requesting install.“ ir greitai atsiras iššokantis langas su pranešimu „To use the ‘java’ command-line tool you need to install a JDK. Click “More Info” to visit the Java Developer Kit download website.“, kuriame paspaudę „More Info“ pateksite į interneto svetainę iš kurios galite atsisiųsti naujausią Java versiją.

Jei esate paslaugos vartotojas, o ne Java programuotojas ar serverių, kuriuose leidžiama Java administratorius - jums reikalinga JRE (Java Runtime Environment) versija.

Kaip ir minėjau anksčiau Java siųskitės ir diekite Mac kompiuteryje tik tokiu atveju, jei jums jos tikrai reikia. Daugeliui kompiuterių vartotojų, kurie nesijungia prie specifinių finansines paslaugas teikiančių svetainių ar nežaidžia Minecraft ir t.t. Java nereikalinga.

Taip pat skaitykite: • Kaip išjungti Java Mac kompiuteriuoseDaugiau su Java susijusių straipsnių

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų