Apple vertingiausia kompanija ir vardas pasaulyje

Tema: Apple
Apple pinigai

Apple vardas ir jos logo paskelbti brangiausiais pasaulyje ir tokioms kompanijoms kaip Google bei Coca-Cola tenka rėplioti iš paskos.

Apple vardas ir logo paskelbtas pačiu vertingiausiu pasaulyje - vertu beveik 119 milijardų JAV$ arba daugiau nei Maroko, Ekvadoro ar Omano GDP. Interbrand Best Global Brands duomenimis, šios didžiausios pasaulyje Silicio slėnio kompanijos, kurios akcijų vertė 591 milijardas JAV$, vardo vertė per 12 pastarųjų mėnesių išaugo 21%.

Apple, kurią pasaulis atpažįsta iš paprastutė - obuolio su iškąstu šonu emblemos šiais metais yra technologinių kompanijų lyderė ir lentelėje žemyn pastūmė tradiciškai vertingesnius vardus tokius kaip Coca-Cola, McDonald’s ir Gillette.

Google vardo vertė šiais metais augo 15% ir dabar jis vertas 107 milijardų. Po jos seka Coca-Cola pabranginusi savo vardą 3% iki 81,5 mlrd. JAV$, paskui IBM - 72,2 mlrd. JAV$ ir Microsoft 45,5 mlrd. JAV$.

Jei žiūrėti į augimo spartuolius, tai čia pirmauja Facebook, kurios vardo vertė išaugo 86% ir dabar siekia 14,3 mlrd. JAV$. Dauguma šimtuko kompanijų yra afrikietiškos. Iš ne JAV kompanijų aukščiausią - 6 vietą užima P. Korėjos Samsung. Aštuntoje vietoje Japonijos Toyota, dešimtoje Vokietijos Mercedes-Benz. Šiemet Šimtuke atsirado ir pirmoji Kinijos kompanija - mobilių telefonų gamintoja Huawei (94 vieta 4,3 mlrd. JAV$). Suomių Nokia dribtelėjo 41 laipteliu žemyn ir vos neišlėkusi iš lentelės užima 98 vietą (4,1 mlrd. JAV$)

Prieš 38 metus Steve Jobs garaže įkurta Apple pirmą kartą į šios lentelės dešimtuką įžengė tik prieš tris metus. Jos ženklą - obuolį su iškąstu kraštu, kad jo nebūtų galima sumaišyti su vyšnia, 1977 metais sukūrė Rob Janoff. Šis atkąstas obuolys, kažkada buvęs išdabintas neteisinga tvarka sudėliotomis vaivorykštės spalvomis dideliai žmonijos daliai asocijuojasi su kokybe, patikimumu, geiduliu, pažinimu, viltimi ir anarchija.

Pilną sąrašą rasite Interbrand svetainėje

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 6 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Jei žiūrėti į augimo spartuolius, tai čia pirmauja , kurios vardo vertė išaugo 86% ir dabar siekia 14,3 mlrd. JAV$.

    Na ir kas gi tai būtų?

  2. Kažkodėl savo ekrane žodžio Facebook nematau, bet dabar jau ačiū - žinosiu.

  3. Labai dėkui už paaiškinimą. Taip, patikrinau ir radau, kad AdBlock blokuoja Facebook, Twitter, Google+. Mano matomame tekste vietoj Facebook - tik nedidelis tuščias tarpelis.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų