Specialios juostos pėstiesiems su mobiliais telefonais

Tema: Naujienos
Gatvės juosta specialiai skirta pėstiesiems naudojantiems mobiliuosius telefonus. Kinija.
Nemažo turistų dėmesio susilaukianti gatvė Kinijoje

Matyti gatvėse dykinėjančius ar net skubančius žmones, kurie „sulindę“ į savo mobiliuosius telefonus nieko kito aplink save nemato tik telefono siūlomą virtualią realybę yra taip pat įprasta kaip ir matyti pėsčiųjų perėja važiuojantį dviratininką, kuris priklausomai nuo situacijos manosi esąs arba pėstysis, arba važiuotas, bet retai kada save suvokia kaip eismo dalyvį.

Melsvos mobilių telefonų ekranų švieselės užhipnotizuoti pėstieji, pasinėrę į virtualią realybę ir bendraujantys su virtualiais draugais dažnai kaip zombiai išslenka į gatves ir nieko aplink save nematydami (nes ši realybė jiems nebeegzistuoja) sliūkina šaligatviais, gatvėmis ar gėlių klombomis, kliūdami už stulpų, vienas kito ir negirdėdami piktų vairuotojų signalų, dviratininkų tilindžiavimo ir nekreipdami dėmesio į beveik jiems ant batų besituštinantį šunelį, kurio šeimininkė taip pat „iškeliavusi“ hipnotizuojančioje virtualaus pasaulio palaimoje.

Įdomų sprendimą rado rado viena Kinijos Kondžingo miesto kompanija, kurios jurisdikcijoje yra dalis miesto - nubrėžti šaligatviuose skiriamąsias linijas skirtas sukišusiems nosis į telefonų ekranus. Kompanijos atstovas spaudai sakė: „Gatvėse yra daug vyresni amžiaus žmonių ir vaikų ir vaikščiojimas įbedus nosį į mobilų telefoną gali sukelti susidūrimus“.

Specialiai į virtualią realybę gyventi persikėlusiems pėstiesiems skirtoje juostoje yra nubrėžtos judėjimo krypčių rodyklės, mobilaus telefono ženklas ir užrašas: „Mobilių telefonų juosta - vaikščioti šia juosta pavojinga“. Šalia esanti šaligatvio dalis pažymėta perbraukto mobilaus telefono simboliu.

Tačiau pasirodo, kad ši speciali juosta sukėlė daugiau problemų nei jų buvo iki tol. Dabar juostoje sustoja turistai fotografuojantys šį neįprastą miesto reginį tuo pačiu trikdydami eismą šioje zombių juostoje.

Kinija yra didžiausia pasaulyje mobilių telefonų rinka, kurioje iki šių metų galo tikimasi vartotojų rankose bus 700 milijonų mobilių įrenginių. Toks Kondžingo miesto bandymas kovoti su nemaža problema nėra pirmasis, jo įkvėpėjas yra liepos mėnesį Vašingtone vykęs eksperimentas, kuris parodė, kad tokių juostų buvimas yra beveik beprasmis, nes dauguma einančių ir rašančių visokias žinutes ar atnaujinančių savo būseną Facebook ar twitter socialiniuose tinkluose, rašydami „dabar einu gatve, gyvenimas puikus“ net nemato po jų kojomis nubrėžtų linijų.

Mobilių telefonų vartotojai, kurie negali atitraukti savo nosies nuo telefonų ekrano yra auganti problema (tiek pėstieji, tiek ir vairuotojai). Vašingtono universiteto atliktas tyrimas rodo, kad vienas iš trijų žmonių yra blaškomas mobilaus telefono naudojimo einant per gatvę ir dažnai nekreipia dėmesio į šviesoforo signalą ar neapsidairo prieš išeidamas į gatvę.

Didėjantis kelių eismo nelaimių skaičius, kuriuose dalyvauja pėstieji taip pat gali būti susijęs su nenutrūkstama mobilia švente, kuri visuomet prieš akis. Taivanyje pėstiesiems, kurie eidami per gatvę naudoja savo telefonus skiriamos baudos už kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų