Pastaruoju metu Apple klupdo incidentų lavina

Temos: Apple, iCloud, iOS, iPhone

Pastaruoju metu ant Apple pečių griūna vis naujų nesėkmių lavina, kurios tikrai nepadeda kompanijos įvaizdžiui. Žinoma, šios mažesnės ar didesnės iPhone ir Mac kompiuterių gamintojos „kliurkos“ jos nesužlugdys, bet…

Pastaruoju metu, startavusi su neva iš iCloud pasisavintų ir vėliau viešai paskelbtų visaip prieš veidrodžius besimainančių garsenybių nuotraukų, Apple nesėkmių lavina tęsia savo maratoną.

  • Paskelbtos 101 garsenybės nuotraukos, kurios programišių buvo užvaldytos neva pasinaudojus Apple iCloud saugumo spraga.
    Reikia pažymėti, kad apie šią spragą Apple žinojo jau prieš 6 mėnesius iki nutiko šis incidentas. Apie šią saugumo spragą kovo 26 dieną Apple informavo Ibrahim Balic, tačiau pasirodo jog Apple prireikė geroko triukšmelio, kad pastaroji pajudintų savo sėdimąją ir tą spragą užlopytų, o ne aklai tikėtų, kad vartotojams patiems rūpi jų duomenų saugumas ir jie naudoja saugius (ką nors panašaus į:{KM[9x,h<171:Nj - tokiam slaptažodžiui nulaužti gali prireikti 335 milijardų metų) slaptažodžius.
  • Vėliau, Apple renginio, kuriame buvo pristatomi naujieji iPhone 6 modeliai bei pirmą kartą pasauliui parodyti Apple dėvimos elektronikos įrenginiai Apple Watch, tiesioginė transliacija patyrė fiasco, nes žiūrėti, bent jau pirmą pusvalandį buvo neįmanoma dėl nuolatinio ryšio trūkinėjimo ir girdimo kinietiško vertimo.
  • Apple iPhone 6 debiutas vėlavo Kinijoje, nes Apple nepasirūpino, kad iPhone 6 ir iPhone 6 Plus modeliai būtų laiku sertifikuoti šioje šalyje. Tai sukėlė nemenkas kiniečių imigrantų riaušes prie App Store parduotuvių. Emigrantai buvo pasamdyti stovėti eilėse ir įsigijus iPhone 6 parduoti juos klientams Kinijoje, kur juodojoje rinkoje šių iPhone modelių kainos siekė 3 000–4 000 JAV dolerių.
  • Pasirodžius iOS 8, daug vartotojų piktinosi blogesniu įrenginių veikimu,kuris ypač jautėsi senesniuose iPhone 4S modeliuose, dingusiais „Camera Roll“ ir „Photo Stream“ aplankais Photos aplikacijoje, išnykstančia ar nepasirodančia klaviatūra, negalėjimu įterpti nukopijuoto teksto dalinantis puslapiu (Share) iš Safari ir t.t.
  • Pradėjus prekiauti iPhone 6, vienas vartotojas pasiskundė, kad po !!!! 18 valandų buvimo kišenėje, jam sėdint!!! :o iPhone 6 Plus sulinko (neįsivaizduoju kokio dydžio to vartotojo „šikna“, kad jis sugebėjo sulankstyti telefoną, kuriam sulenkti reikia gana daug jėgų ir ne visiems pavyksta tai padaryti net ir specialiai bandant).
    Apple atstovai sakė, kad Apple gavo 9 tokius nusiskundimus. Spėju, 1 tas pirmasis ir 8 Youtubininkai akromegalai kurie specialiai lankstė savo telefonus. 9 iš 10 milijonų parduotų per savaitgalį, ne 900, ne 9000, bet 9, tačiau tai užtraukė kiek tamsesnius debesis Apple padangėje, nes neturėtų būti nei vieno.
  • iOS 8 klaidoms ištaisyti Apple išleido iOS 8.0.1 atnaujinimą, kurį po valandos atšaukė, nes iPhone 6 ir iPhone 6 Plus vartotojai įdiegę šį atnaujinimą pradėjo skųstis, kad jų telefonai „negaudo“ ryšio ir neveikia Touch ID. Vėliau Apple paskelbė informaciją, kaip šių iPhone 6 modelių vartotojams sugrįžti prie iOS 8, kur minima, kad klaidos bus ištaisytos iOS 8.0.2 atnaujinime. Manau pasirodžius šiam atnaujinimui, vartotojai bus daug atsargesni ir nepuls atnaujinti įrenginių pradžioje nepalaukę kol tai padarys kaimynas :)
  • Apple užrūstino teisėsaugos oficiozus pareikšdama, kad „teisėsaugos ar vyriausybinėms organizacijoms pareikalavus vartotojų duomenų yra techniškai neįmanoma jų pateikti, jei vartotojas naudoja iOS 8“, taip yra nes šie duomenys yra užšifruoti ir Apple nebesaugo iššifravimo raktų savo serveriuose. FTB (Federalino Tyrimų Biuro) direktorius James Comey, net viešai išreiškė savo nuogąstavimus, kad Apple taip elgdamasi leidžia žmonėms pasijusti aukščiau įstatymo.
  • (ši vieta rezervuota naujam nemaloniam netikėtumui iš Apple)

Apple išgyvens šiuos nesklandumus, juos ištaisys ir vargu ar tai kaip nors atsilieps jos pajamoms ar pritemdys nepaprastai sėkmingą, tikriausiai sėkmingiausią Apple istorijoje, iPhone 6 debiutą, kuris sudrebino kinkas net savimi pasitikinčiai Samsung ir pastaroji pradėjo greičiau suktis skubindama savo naujų produktų išleidimą į rinką.

Jei taip būrų nutikę su Android telefonais niekas net nebūtų sureagavęs, nes tai Android’ų kasdiena ir nė kiek nenustebčiau, jei panašios problemos nutiktų Samsung - jos atsakymas būtų, kad greitai šias problemas ištaisys išleisdama naują xxxx modelį ir vartotojai galės įsigyti naują Samsung telefoną bei tokiu būdu išmesti prieš 3 mėnesius įsigytą Androidą ir vietoje jo naudoti naują. Samsung panašiai atsakė savo vartotojams, kurie pasipiktino, kad vietoje žadėtų ir specifikacijoje nurodytų 16 GB vietos įrenginyje Samsung Galaxy yra tik pusė to, nes kitą užima Android operacinė sistema - Samsung atsakymas vartotojams buvo „tai nusipirkite didesnę talpą turinčius įrenginius“).

Apple vardas siejasi su tuo ką deklaruoja ir pati kompanija „it just works“ (tai paprasčiausiai veikia), tačiau pasirodo lygioje vietoje paslysti gali ir visada tiesiog veikiančius įrenginius gaminanti kompanija. bet po mėnesio ar dviejų, mes jau apie tai pamiršime.

Nuo rugsėjo 9 dienos, kai Apple paskelbė savo Phone 6 ir iPhone 6 Plus, kompanijos akcijos pakilo 4%.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų