Kodėl apie iPhone 6 tiek daug žinojome dar iki jam pasirodant

Tema: iPhone 6

Apple pirmą kartą oficialiai parodžius iPhone 6 labai didelio nustebimo nebuvo, nes apie šiuos telefonų modelius žinojome beveik viską, tiek kaip jie atrodys, tiek ir kas bus jų viduje.

Apple garsėja kaip viena labiausiai savo paslaptis saugančių technologinių kompanijų, tačiau ten kur yra žmonės yra ir „žmogiškasis faktorius“. Nesąžiningų ar susigundančiu neteisėtu, bet papildomu atlygiu pasitaiko visose gyvenimo sferose.

Kelių mėnesių bėgyje, dar iki Apple paskelbiant naujuosius iPhone modelius internete periodiškai pasirodydavo tai vienokia tai kitokia informacija susijusi su naujaisiais iPhone modeliais. Tame nieko keisto, tai vyksta kasmet. Tačiau šiais metais Apple ir jos saugumu užsiimantiems partneriams tokie gandai sukėlė papildomo galvos skausmo, nes gandai buvo pakankamai tikroviški, o likus porai savaičių iki iPhone 6 renginio pradžios internete pasirodė net video, kur iš atskirų originalių dalių, iPhone aktyvistai surinko veikiantį iPhone 6 modelį.

Internete pasirodė neva tikrojo iPhone 6 rėmo nuotraukos

The Wall Street Journal rašo, kad Foxconn, kurioje surenkami iPhone apkaltino vieną iš savo darbuotojų šešių iPhone 6 korpusų vagyste ir pardavimu. Siekdama išaiškinti nusikaltėlį ir, matyt, ne be Apple pastūmėjimo į policiją Foxconn kreipėsi rugpjūčio 20 dieną.

Nusikaltėlį išaiškinti pavyko stebėjimo kamerų gamykloje ir kurjerių kompanijų įrašų pagalba.

Kalbant apie kaltininką, minima tik jo pavardė - Čao. Tai Foxconn gamyklos darbuotojas, kuris anot jo pasakojimo, kartą baigęs darbą ir eidamas namo, ant stulpo netoli gamyklos pamatė skelbimą, kuriame buvo rašoma, kad „brangiai superkame Apple detales“. Čao susigundė galimybe padidinti savo kapitalą ir pirmąjį iPhone 6 dangtelį (nugarėlę/korpusą) pavogė liepos 24 dieną. Jis paskambino nurodytu telefono numeriu ir jam buvo pasiūlyta 1000 juanių (apie 430 litų). Išsiuntęs pavogtą iPhone 6 dalį, po kurio laiko jis gavo pinigus.

Apsidžiaugęs sėkme jis savo žygį pakartojo dar penkis kartus. Išnešti detalę jam pavykdavo pasinaudojant darbuotojų spūstimi pasibaigus pamainai.

Foxconn savo pranešime rašo, kad nežiūrint į šį incidentą tikisi, kad kompanijos darbuotojai laikysis griežtų sutarties sąlygų.

Dangtelis nebuvo vienintelio tipo detalės nelegaliai išlinkiavusios iš gamyklos ir to pasekoje , dar iki Apple oficialiai paskelbiant apie savo paslaptyje saugotą iPhone 6, mes jau žinojome beveik viską. Suprantama, kad Apple tai labai nepatiko.

Vargu ar šis parodomasis vagies ir nesąžiningo darbuotojo gaudymas pakeis situaciją gamyklose, kuriose surenkami Apple įrenginiai. Apple įrenginius gaminančių gamyklų darbuotojai jau seniai yra pagrindinis išankstinės informacijos šaltinis. Vos tik Apple pradeda kokio nors savo įrenginio gamybą - informacija pradeda plaukti iš gamyklų. Daugumoje atveju ne tik už išneštas detales, bet ir už bet kokią informaciją, net nuotraukas yra dosniai atsilyginama.

Žinių apie Apple Watch neturime, nes Apple dar nepradėjo šių įrenginių surinkimo. Kai pradės - pasipils ir informacija.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų