Kaip panaikinti „Move to Dropbox“ eilutę iš OS X kontekstinio meniu

Ne tai seniai, atnaujinę Dropbox aplikaciją pastebėjo, kad kontekstiniame OS X meniu atsirado nauja „Move to Dropbox“ eilutė. Jei jums, kaip ir man ji nepatinka - ją galima panaikinti.

Pažymėjus failą(us) ar aplanką(us) ir paspaudus dešinį pelės klavišą OS X parodomas kontekstinis parinkčių langas leidžiantis greičiau ir patogiau pasiekti tam tikras OS X su failų tvarkymu susijusias funkcijas. Ne taip seniai, savo Mac kompiuteriuose atnaujinę Dropbox aplikaciją, šiame kontekstiniame meniu pastebėjo naują eilutę - „Move to Dropbox“.

OS X Mavericks kontekstinis meniu - Move to Dropbox

Aš failus talpinu į jiems skirtus aplankus, tai man padeda vėliau lengviau juos rasti bei palaikyti tvarką kompiuteryje, kuri reikalinga ne tik lengvam failų radimui, bet ir leidžia lengviau pažymėti failų, kurių atsargines kopijas norime išsaugoti tam skirtuose išorinėse laikmenose, grupes. Dėl tos priežasties, OS X kontekstiniame meniu „Move to Dropbox“ komanda, failus ar aplankus tiesiog perkelianti į šakninį Dropbox katalogą man yra visiškai nenaudinga. Dar daugiau, dėl to, kad ji yra iš karto po „Move to Trash“ komanda bei turi dėmesį patraukiančią piktogramą - neretai vietoje to, kad failai patektų į šiukšlinę, jie nukeliauja į Dropbox saugyklą ir tenka gaišti laiką juos iš ten viliojant į jiems numatytą vietą.

Jei manote, kad ši OS X kontekstiniame meniu atsiradusi Dropbox komanda jums labiau trukdo nei padeda, žemiau esančios instrukcijos padės jos atsikratyti:

  1. Atidarykite OS X sistemos šakniniame kataloge esantį /Library aplanką
  2. Ištrinkite, šiame aplanke esantį kitą aplanką pavadinimu DropBoxHelperTools
  3. Paspauskite dešinį pelės klavišą ant Dropbox aplikacijos esančios /Applications arba tame aplanke kur ją patalpinote. (Aš Dropbox aplikaciją laikau /Applications/Utilities aplanke, nes man atrodo tai daug logiškesnė vieta šiai aplikacijai, o ir iš /Aplications man ją paleidinėti tenka labai išskirtiniais atvejais, nes jos „agentas“ reziduoja OS X meniu juostoje).
  4. Iš kontekstinio meniu pasirinkite Show Package Contents[1]OS X Mavericks kontekstinis meniu - Show Package Contents
  5. Atidarykite Contents aplanką
  6. Atidatykite Resources aplanką ir ištrinkite jame esantį DropboxHelperinstaller.tgz failą[2] Dropbox aplikacijos DropboxHelperinstaller.tgz failas
  7. Perkraukite Finder aplikaciją. Jei nežinote kaip tai padaryti - informaciją rasite straipsnyje „Keturi būdai perkrauti Finder aplikaciją“.

Perkrovus Finder aplikaciją, OS X kontekstinio meniu komanda „Move to Dropbox“ bus dingusi.


  1. OS X aplikacijos iš tikro yra aplankai turinys .app plėtinį. Šiuose aplankuose saugomi visi pagrindiniai aplikacijai priklausantys failai.  ↩

  2. Kai kurie panašiais būdais aplikacijų galimybes ar paslaugas modifikuojantys žmonės, vietoje to, kad ištrinti aplikacijos resursų aplanke esančius failus - juos tiesiog pervadina, tokiu būdu jei norima funkcionalumą grąžinti tereikia atstatyti failų ir aplankų vardus.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų