DxO Labs: Apple iPhone 6 pakėlė mobilios fotografijos kokybės kartelę

Dxo Labs - Prancūzijoje įsikūrusi kompanija, kuri ne tik kuria fotografinę programinę įrangą, bet ir testuoja fotoaparatus ir objektyvus aukščiausiu balu įvertino naujųjų Apple iPhone 6 ir iPhone 6 Plus fotografavimo galimybes.

iPhone 6 ir iPhone 6 Plus, DxOMark įvertinimas

DxOMark 82 balais įvertino abu naujuosius Apple iPhone 6 modelius. Jų testų rezultatai parodė, kad iPhone 6 ir iPhone 6 Plus yra geriausiai fotografuojantys mobilūs telefonai ir lenkia Samsung Galaxy S5 bei Sony’s Xperia Z3 ir Z2.

Paskutiniuose Apple iPhone modeliuose esanti kamera nepaprastai patobulėjo jei žiūrėti nuo iPhone 4 esančio 25-toje sąrašo vietoje.

Naujas ir greitesnis fokusavimas abiejuose iPhone 6 modeliuose patraukė DxOMark komandos dėmesį ir filmavime jis buvo įvertintas, kaip „labai greitas, tikslus ir neatsitiktinis“ (visada taip veikiantis) tai buvo geriausias kada nors DxOMark komandos testuoto mobilaus telefono kameros rezultatas. Testuotojai taip pat pažymi, kad iPhone 6 ir iPhone 6 Plus puikiai užfiksuoja spalvas, išsaugo detales kaip fotografuojant ar filmuojant patalpoje taip ir lauke, taip pat puikai veikianti blykstė.

Iš neigiamų dalykų DxO mini triukšmus, kurie pastebimi fotografuojant blogesnio apšvietimo sąlygomis, bei iPhone 6 prasčiau susidoroja su kontūrais bei kontrastais sudėtingesnėse fotografavimo sąlygose, tačiau lyginant filmavimo rezultatus iPhone 6 rezultatai vienu tašku geresni nei jo didžiojo brolio (čia matyt nebuvo vertinamos iPhone 6 Plus vaizdo stabilizavimo gaimybės).

iPhone 6 ir iPhone 6 Plus, DxOMark įvertinimų lentelė - palyginimas su kitais telefonais
Grafikas: DxOMark

DxO komanda sako, kad naujieji iPhone 6 ir iPhone 6 Plus modeliai nubrėžė naują mobilių telefonų fotografavimo kokybės kartelė ir dabar likę turės vytis šiuos iPhone.

Daugiau informacijos apie iPhone 6 ir iPhone 6 Plus telefonų fotografavimo galimybes rasite DxOMark svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų