Anti-maršrutzatorius apsaugantis nuo dronų, kamerų ir Google Glass prisijungimo prie jūsų WiFi

Nemėgstate kai pro jūsų langus praskrenda dronas, nervina apsaugos kameros, įtariate kad jus seka paslėptų mikrofonų, o gal net Google Glass pagalba?

Jei prie jūsų namų ar biuro langų dažniai zyzia įkyrūs dronai, prikabinėta neaišku kieno saugumo kamerų, o mintis jog jūsų gali klausytis paslėptų mikrofonų pagalba ar net sekti su Google Glass neleidžia ramiai miegoti - greitai gali atsirasti paprastas sprendimas pavadintas „Cyborg Un plug“.

Cyborg Un plug

Pajungus Apple Airport Express dydžio, Berlyne gyvenančio Julian Oliver sukurtą „Cyborg Un plug“ turintį modifikuotą Glasshole.sh aparatinę įrangą į rozetę, šis prietaisas tyrinės aplinkui esančių įrenginių MAC adresus ir spirs lauk visus bandančius patyrinėti jūsų tinklą ar jus pačius.

Įrenginys gali būti suprogramuotas taip, kad neleis prisijungti kitiems įrenginiams prie jūsų WiFi arba taip, kad neleis tiems įrenginiams prisijungti prie jokio šalimais esančio WiFi apskritai (paaiškinant jiems kas čia bosas). Tiesa, reikia pažymėti, kad antrasis būdas ir nėra legalus. Galima tik įsivaizduoti kas būtų, jei viešoje vietoje aktyvistai prijunginėtų tokių „Kyborgų“.

Greitai planuojamo išleisti įrenginio kaina turėtų būti apie 50–100 JAV$ ir svetainėje galima užsisakyti laišką informuojantį apie tai, kada šis įrenginys pasirodys prekyboje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų