Savaitės naujienų apžvalga (2014/07/26-08/01)

Tema: Naujienos

Apie iPhone 4s ir iPhone 5c greičio skirtumus, Apple Swell įsigijimą, Microsoft reklamose naudojamus iPhone, jei iPhone būtų atskira kompanija - kokio dydžio ji būtų, sukčiaus apgautus Apple Store darbuotojus bei kitas savaitės naujienas ir gandus, kuriems nebuvo skirti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Kalbama, kad kažkuriuo metu šiais metais, Apple už 10–15 mln. JAV$ įsigijo startup’ą pavadintą „BookLamp“, kurį kartu su sistema žinoma „Book Genome Project“ pavadinimu dar vadina knygų Pandoros skrynia. Šios kompanijos sugalvotas algoritmas leidžia rekomenduoti knygas vartotojams, visai panašiai kaip analizuodamas vartotojų pomėgius muzikai daro Pandoros „Music Genome“ Projektas.
  • Apple leidus OS X 10.10 Yosemite Public beta programos dalyviams atsisiųsti naują „ateities“ operacinę sistemą, naršančių internete iš Mac kompiuterių su įdiegta šia OS skaičius padvigubėjo. Dabar naršančių iš Mac kompiuterių su įdiegta OS X Yosemite tenka 1,5% visų OS X vartotojų, iki paskelbiant „public beta“ buvo 0,25%.
  • Jei norite sužinoti kokios kokių aplikacijų versijos veikia su OS X Yosemite - tai padaryti galite svetainėje RoaringApps, o jei kurią nors aplikaciją naudojate profesionaliai ar intensyviai ir esate savo Mac kompiuteriuose įdiegę OS X Yosemite - galite užpildyti šios aplikacijos suderinamumo įrašus ir taip padėti kitiems.
  • Europos komisija patvirtino Apple 3 mlrd. JAV$ vertės Beats Electronics ir Beats Music įsigijimą. Komisija nustatė, kad šių kompanijų susijungimas atitinka reikalavimus ir nepadarys žalos kitiems rinkoje esantiems žaidėjams.
  • Apple patvirtino Swell - personalizuotos radijo ir podkastų aplikacijos įsigijimą. Sandorio vertė gali būti apie 30 mln. JAV$.
  • Microsoft vėl savo reklamose šalia savo telefonų pastato iPhone. Naujausioje reklamoje Microsoft pabrėžia savo balso asistento Cortana privalumus low-end’inėje Lumia 635 ir parodo, kad pastaroji Microsoft paslauga po Windows Phone 8.1 atnaujinimo gali tai ko negali Siri. Cortana, tai Apple Siri ir Google Now mišinys pasiimantis geriausius kąsnelius iš abiejų šių paslaugų.
  • Apple savo duomenų centrui Šiaurės Karolinos mieste Maiden’e elektros energijos tiekimui įdiegė 55 000 saulės elementų plokštes išdėstytas 400 000 kvadratinių metrų plote. iCloud yra „žalias“. The Guardian video reportažą apie tai rasite theguardian.com svetainėje
  • Nuo penktadienio naršančių naudojant OS X Yosemite dar padaugėjo ir dabar tokių vartotojų yra 0,7% visų naršančių iš Mac kompiuterių.
  • Jei iPhone būtų ne Apple produktas, o atskira kompanija ji būtų tokio dydžio kaip McDonalds ir Coca-Cola sudėjus kartu…
    Jei iPhone būtų kompanija ji būtų didelė kaip... Pagal 2014 metų 2-o metų ketvirčio duomenis.
  • Apple pradėjo prekybą naujais MacBook Pro Retina kompiuteriais. Visų naujų MacBook Pro kompiuterių procesoriai pagreitėjo 200MHz. Dabar 13“ nešiojami Mac kompiuteriai turi 8GB RAM (galima susikonfigūruoti ir su 16GB RAM). Galimos procesorių konfigūracijos 13” modeliams yra: 2.6GHz Dual-core Intel Core i5, Turbo Boost up to 3.1GHz, 2.8GHz Dual-core Intel Core i5, Turbo Boost up to 3.3GHz, 3.0GHz Dual-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.5GHz. 15" MacBook Pro Retina kompiuteriams standartu tapo 16GB RAM, o procesorius galima rinktis iš 2.5GHz Quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.7GHz ir 2.8GHz Quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 4.0GHz. Nauji MacBook Pro Retina
  • Bloomberg praneša, kad Ford Motors atsisako BlackBerry telefonų ir pereis prie iPhone. Iki šių metų galo apie 3300 gaus iPhone, o iki sekančių metų galo iPhone gaus dar 6000 korporacijos darbuotojų. Tokį sprendimą Ford padarė po to kai išanalizavę situaciją suprato, kad iPhone yra geriausiai jų poreikius bei tiek asmeninius, tiek korporatyvinius saugumo reikalavimus atitinkantis įrenginys.
  • Naktį iš pirmadienio į antradienį žaibiško apiplėšimo būdu buvo apvogta Apple Store parduotuvė esanti Š. Karolinos Durham miesto Southpoint prekybos centre. Išdaužus parduotuvės langą buvo pavogti demonstraciniai MacBook kompiuteriai buvę arčiau lango.
  • Sharron Laverne Parrish Jr. apgavysčių dėka Apple, bendroje sumoje 16-oje savo mažmeninės prekybos parduotuvių JAV prarado 309 768 JAV$. Teisėsaugos organai suėmė sukčių, tačiau dėl jo išmaningos apgaulės būdo, gali šiuos nuostolius prisiimti pačiai Apple. Parrish išsirinkęs prekę apmokėdavo ją kreditine kortele, tačiau tranzakcija būdavo atmetama. Jis su susirūpinimu veide sakydavo, kad tai klaida ir skambindavo į banką norėdamas gauti kodą, kuris patvirtintų tranzakciją. Po ko pateikdavo neteisingą autorizacijos kodą pardavėjui ir išeidavo su preke pro duris nesusimokėjęs. Didžiausia klaida šioje suktybėje yra ta, kad Apple parduotuvės darbuotojai aklai pasitikėdavo sukčiumi ir vietoje to, kad į banką skambintų patys - leido tai daryti „pirkėjui“.
  • Kaip veikia ta pati aplikacija - žaidimas „Modern Combat 5: Blackout“ iPhone 4S ir iPhone 5C
  • Nors Eddy Cue žadėjo daug naujienų Apple įrangoje, laukiantiems naujo Apple TV gali tekti nusiminti. Dėl derybų su TV turinio tiekėjai užsitęsimo, Apple TV gali pasirodyti tik sekančiais metais.
  • Apple patvirtino, kad patvirtino, kad atleis 200 savo naujai, už 3 mlrd. JAV$ įsigytos Beats kompanijos darbuotojų. 200 Beats darbuotojų tai beveik 29% iš 700 ausines gaminančios kompanijos darbuotojų. Reikia paminėti, kad Apple iš Vuvendi už 404 mln. JAV$ išpirko 13% turėtų Beats akcijų bei šiandien oficialiai pasveikino Beats prisijungus prie Apple „šeimos“. WSJ rašo, kad Beats CEO Ian Rogers taps iTunes Radio padalinio vadovu.
  • 85% antrąjį metų ketvirtį į pardavimus patekusių išmanių mobilių telefonų buvo Android OS pagrindu veikiantys telefonai. Tai didžiausia kada buvusi santykinė Android telefonų dalis. Google santykinė dalis išaugo kitų rinkos žaidėjų sąskaita: tiek Apple, tiek Windows Phone ir BlackBerry dalis sumažėjo. Tačiau telefonų pateikimo rinkai augimas, per pastaruosius metus sumažėjo per pusę: nuo 49% prieš metus iki 27% dabar. Į parduotuves iš viso per antrą metų ketvirtį pateko 295,2 mln. telefonų.
  • Ekspertų nuomone iPhone 6 gali ir neturėti safyro kristalų ekrano. Analitikų iš TrendForce nuomone, Apple gali atsisakyti minties naudoti safyro kristalus naujuose telefonuose dėl nepakankamo šių kristalų kiekio.
  • Microsoft atnaujino savo iPad skirtą Office aplikacijų paketą. Dabar Word ir Excel aplikacijos gali failus siųsti ir PDF formatu, Word aplikacijoje galima naudoti trečių šalių šriftus prieinamus per Fonts meniu. PowerPoint 1.1 aplikacijoje atsirado pristatytojo langas leidžiantis pastarajam matysi įrašytas pastabas.
  • Facebook panaikino pokalbių galimybę iš savo pagrindinės aplikacijos ir dabar norint šnekėtis su savo Facebook draugais reikalauja vartotojų įdiegti Messenger aplikaciją.
  • Adobe atnaujino savo Lightroom aplikaciją, 5.6 versijoje ištaisydama anksčiau pastebėtas klaidas bei papildydama Camera RAW palaikymą naujais fotoaparatų modeliais. Atnaujinimą atsisiųsti galite iš Adobe svetainės arba per aplikacijos atnaujinimų funkciją.
  • Apple investuoja didelius pinigus į savo turinio patikimo tinklą (TPT). Apple triūsia didinama savo tinklų pralaidumą tam, kad vartotojai jos pateikiamą turinį galėtų atsisiųsti greičiau - didesniu greičiu. JAV ir Europoje Apple jau naudoja savo padidinto pralaidumo TPT. Nėra aišku, kuriuos savo paslaugų tiekėjus Apple planuoja eliminuoti. Dabar iTunes turinys perduodamas naudojant Akamai, o Radio - Level 3 tinklus. Interneto paslaugų tiekėjai teigia, kad Apple turi tinklų perdavimo pajėgumus 10 kartų viršijančius jos dabartinius poreikius. Apple planuoja į TPT modernizavimą investuoti 100 mln. JAV$ bei patobulinti savo sutartis su interneto paslaugų tiekėjais, kad jos perduodami duomenys turėtų aukštesnį prioritetą jų tinkluose.
  • Trenktas rusas, kurį sukrėtė JAV įvestos sankcijos Rusijai, nutarė įvesti JAV savo sankcijas ir įrašė video kreipimąsi į JAV prezidentą B. Obama YouTube tinkle. Pažadėjęs neišleisti nei kapeikos niekam kas yra amerikoniška jis puolė daužyti plaktuku savo iPhone ir iPad, taip netiesiogiai įrodydamas, kad šiuos įrenginius ne taip lengva „nužudyti“. (sakyčiau geras, tikras crash-test'as) :) Tiesa, savo marškinėlių ir džinsų, bent jau prieš kamerą jis nesuplėšė ir Fediai skambins iš žmonos (vargšė moteris) telefono.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 7 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Idomiai ruselis atsiliepia telefonu, nereikia ner perbraukt nieko, prideda prie ausies is kalba:)

  2. Pas kinietiskas kopijas proximity sensoriu nera :)

  3. Vengdamas tokiu atsakymu, kad visi pagaminti kinijoj, pridejau zodeli "kopija" :P

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų