Pagaliau pasirodė 64-bitų Google Chrome naršyklės beta versija skirta OS X

Prieš porą dienų pagaliau pasirodė Google Chrome 64-bitų beta versija skirta programuotojams ir testuotojams ir tai gera žinia, kad ši populiari naršyklė po truputį progresuoja ir lenda iš mezozojaus eros.

Nežiūrint to, kad Google Chrome naršyklė yra populiariausia naršyklė pasaulyje, ji toli gražu nėra tobula ir kai kuriuose sferose gerokai atsilieka nuo konkurenčių. Pavyzdžiui ji prastai susidoroja su spalvomis ir nors paskutiniu metu ir šioje sferoje jaučiamas šioks toks Chrome progresas, ji vis dar nesugeba išnaudoti kalibruotų monitorių ICC profilių ir jei monitorius geba atvaizduoti didesnę nei sRGB spalvų gamą (čia daugiau liečia su fotografija ar grafiniu dizainu dirbančių monitorius) ir yra kalibruotas, tarkim, dirbti Adobe RGB ar platesnėje spalvų gamoje - Chrome rodomas vaizdas verčia gerokai nusiminti.

Mac Arena svetainė naudojant Adobe RGB spalvų gamai sukalibruotą monitorių: kairėje pusėje Safari (teisingos spalvos), dešinėje pusėje Chrome - neteisingos, per daug sodrios spalvos (atkreipkite dėmesį į raudonos atspalvius meniu ir logo, bei skirtumus paveiksliuke)
Paveiksliuke aukščiau, Mac Arena svetainė naudojant Adobe RGB spalvų gamai sukalibruotą monitorių: kairėje pusėje Safari (teisingos spalvos), dešinėje pusėje Chrome - neteisingos, per daug sodrios spalvos (atkreipkite dėmesį į raudonos atspalvius meniu ir logo, bei skirtumus paveiksliuke).

Bet dabar ne apie spalvas, o apie tai, kad Google pagaliau nušvito protas, ji atsivertė kalendorių ir pastebėjo, kad jau XXI a. ir kol ji desperatiškai rinko vartotojų duomenis ir pildė savo kišenes pardavinėdama reklamą, atėjo (jau seniai) laikas pradėti kurti 64-bitų Chrome naršyklės versiją.

OS X Mavericks Activity Monitor: 32-bitų Google Chrome (versija: 36.0.1985.125)
OS X Mavericks Activity Monitor: 32-bitų Google Chrome (versija: 36.0.1985.125)

Nauja Chrome versija praminta Canary 38 skirta Mac kompiuteriams dabar 64-bitų ir joje OS X vartotojai gali tikėtis greitesnio ir stabilesnio naršyklės veikimo. 64-bitų technologija leidžia naršyklei efektyviau išnaudoti naujausių procesorių teikiamus privalumus ir modernesnes instrukcijas bei daugiau jų vykdyti tuo pačiu metu. Vartotojai tai pajus greitesniu naršyklės darbu. Labiausiai tai jausis naršant grafikos ir multimedija turinio prisotintas svetaines.

Pirmąją 64-bitų versiją Windows vartotojai gavo kiek daugiau nei prieš porą mėnesių ir Google sako, kad ji yra 25% spartesnė nei ankstesnioji.

Tiesa, iki šią Chrome naršyklės skirtos Mac kompiuteriams versiją Google „išmasažuos“ iki tokio lygio, kada ją nebus gėda parodyti visiems vartotojams dar gali praeiti šiek tiek laiko, tačiau džiugu matyti užsidegant švieseles tunelio gale.

Jei jau dabar netveriate savo kailyje ir norite savo rankomis pačiupinėti 64-bitų Chrome naršyklę - ją atsisiųsti galite iš Google svetainės, tik nepamirškite, kad tai vis dar beta versija ir ji gali veikti ne taip stabiliai kaip tikitės.

Google Chrome versija 38.0.2114.2 canary (64-bit)
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 6 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Perziurejau dar per kitas dvi interneto nartsykles ir visos rodo kaip Chrome spalvas, vienintelis Safaris truputi kotoki atspalvi duoda, bet labai mazu skirtumu vos iziurimu, tikrai ne taip kaip paveiksliuke pavaizduotam.
    Monitorius pas mane kalibruotas pries menesi.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų