Kenkėjiškas kodas daugiau nei 75 000-uose jailbreak'intų iPhone

Siaučia naujas kenkėjiškas kodas pavadintas AdThief puolantis jailbreak’intus iPhone, iPad ir iPod touch.

Kenkėjiškas kodas pavadinimu AdThief save įdiegia Cydia pasluoksnyje ir sukeisdamas reklamos identifikatorius vagia pajamas iš programuotojų.

AdThief veiklą „Virus Bulletin“ paskelbtame straipsnyje yra detaliai aprašęs kibernetinės erdvės saugumo specialistas Axelle Apvrille. Ši kenkėjiška programėlė pirmą kartą aptikta 2014 metų kovą ir iki dabar jau yra apkrėtusi virš 75 000 iOS įrenginių. AdThief kūrėjai jau sugebėjo sukeisti tikrus programuotojų reklaminius identifikatorius savais 22-uose milijonuose mobilių reklamų.

Cydia pasluoksnis yra sistema leidžianti nesunkiai modifikuoti aplikacijas ir sistemines programėles veikiančias iOS įrenginiuose ir yra beveik kiekvieno jailbreak patobulinimo dalis. Panašiu funkcionalumu naudojasi ir AdThief pakeisdama tikrus reklamų identifikatorius savais.

Šio kenkėjo pėdsakai veda į Kiniją pas mobiliose platformose besispecializuojantį programišių soc. tinkluose prisistatantį kaip „Rover12421“ ir „zerofile“. Programišius teigia tik sukūręs šio kodo prototipą, tačiau neigia tai, kad yra susijęs su šio savo „produkto“ išplatinimu.

„Virus Bulletin“ nedetalizuoja, kaip šis kodas plinta, tačiau akivaizdu, kad jo platintojais yra patobulinimai (tweaks) ir aplikacijos įdiegiamos iš nepatikimų Cydia šaltinių.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų