Kaip pačiam pasigaminti Time Capsule

Jei norite turėti galimybę daryti atsargines duomenų kopijas ir vis pamąstote apie Apple AirPort Time Capsule įsigijimą, bet pagailite pinigų - yra būdas Time Capsule pasidaryti patiems ir sutaupyti.

Jei neturite Apple AirPort Time Capsule ir to priežastis yra nemažos šių įrenginių kainos: AirPort Time Capsule 2TB - 1049 Lt/303.81€, 1389 Lt/402.28€ bei esate „prie technikos“, nesunkiai susikurti panašaus funkcionalumo įrenginį ir sutaupyti (apie 50%) galite patys.

Dabar galima rasti nebrangių išorinių 2TB ar 3TB diskų (3TB apie 350 Lt) ir išnaudoti dabar populiaraus mini kompiuterio Raspberry Pi galimybėmis. Mažutėlaitis Raspberry Pi kainuoja nebrangiai - apie 170 Lt, o užsisakant internetu iš užsienio galima papildomai sutaupyti dar pora dešimčių litų. Taigi, jei namuose neturite išorinio HDD, išleidus maždaug 500 Lt (o jei turite, tai išleidus gerokai mažiau) ir sugaišę truputį laiko, turėsite įrenginį prie kurio galėsite pajungti kelis išorinius diskus ir daryti atsargines duomenų kopijas bei saugoti failus.

Instrukciją kaip tai padaryti rasite Remy van Elst svetainėje.

Tiesa tai nebus visiškai tokio pačio funkcionalumo įrenginys, nes jame nėra WiFi ir jis nėra sukonfigūruotas kaip maršrutizatorius, tačiau norintys nesunkiai suras informaciją ko reikia, kad kad išleidus keliasdešimt litų šis savos gamybos Time Capsule įrenginys įgautų WiFi galimybes bei kaip jį sukonfigūruoti, kad jis būtų ir maršrutizatorius, pvz.: Raspberry Pi svetainėje pateikta informacija, kaip šį kompiuteriuką paversti WiFi maršrutizatoriumi.

Taip pat skaitykite: • Klonavimas kaip duomenų saugojimo (backup) strategija
Atsarginių duomenų kopijų (backup) kūrimas ir saugojimas
Kuriame atsarginę paleidžiamojo (bootable) disko kopiją
Lėtiname laiko mašiną
Lėtiname laiko mašiną II

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų