Kaip Apple išmanaus laikrodžio pristatymas sukėlė paniką Samsung ir LG stovyklose

Temos: Apple, Samsung

Vos tik pasirodžius gandams, kad Apple rugsėjo 9 ruošiasi pristatyti savo iWatch, iš susijaudinimo Samsung ir LG įmonių vadovus išmušė prakaitas.

Anksčiau buvo manoma, kad savo išmanų laikrodį iWatch, o gal būt ir iTime, Apple pristatys spalio mėnesį, atskiro nuo iPhone 6 renginio metu. Vos tik ryte internete pasirodė Re/code pranešimas, kad Apple, kartu su iPhone 6 pristatys ir iWatch, dvi tarpusavyje konkuruojančios ir net viena kitą šnipinėjimu kaltinančios kompanijos: Samsung ir LG, dar saulei nenusileidus jau paskelbė apie savo naujus išmaniuosius laikrodžius.

LG išmanusis laikrodis G Watch R
LG išmanusis laikrodis G Watch R
Nuotrauka: LG

Žinia, kad iki Apple iWatch pristatymo visuomenei liko tik pora savaičių - gerokai mažiau nei iki tol tikėjosi dvi Korėjos elektronikos kompanijos, privertė supanikuoti Samsung ir LG vadovus. Abi kompanijos, savo naujus išmaniuosius laikrodžius planavusios pristatyti IFA elektronikos mugės vyksiančios Berlyne metu, nutarė mugės nebelaukti ir dar tą pačią dieną kai pasirodė Re/code pranešimas anonsuoti savo naujuosius išmaniuosius laikrodžius.

Iš praeitą savaitę LG paskelbto video galima suprasti, kad kompanija planavo savo išmanų laikrodį pristatyti IFA mugėje. Pasirodžius grėsmingai naujienai skelbiančiai, kad iki Apple iWatch pristatymo liko vos pora savaičių, LG tuojau pat išplatino pranešimą spaudai ir techninę LG G Watch R specifikaciją. LG gamybos išmanusis laikrodis turės apvalų ekraną, giroskopą, barometrą ir širdies ritmo monitoringo sistemą bei bus „varomas“ naujos Google „Android Wear“ programinės įrangos.

Pamačius tokius savo konkurentės veiksmus, ir taip po Re/code naujienos pasirodymo kaip ant adatų sėdinčios Samsung nervai neišlaikė ir ji taip pat nutarė ištraukti iš stalčiaus dideliai spaudos konferencijai Berlyne vyksiančiai IFA mugei bei renginiams Pekine ir Niujorke paruoštą pranešimą. Šiame Samsung renginyje buvo tikimasi pristatyti du įrenginius: išmanų laikrodį ir Samsung Galaxy Note 4. Samsung pranešimas pasirodė 22 val. JAV EST laiku (5 val. kitos dienos ryto Lietuvos laiku), praėjus vos kelioms minutėms po LG pranešimo. Kartu su Gear S, Samsung paskelbė ir šiam laikrodžiui skirtas ir kai nenaudojamos vibruojančiais karoliais pavirstančias ausines Gear Circle.

Samsung išmanusis laikrodis Gear S
Samsung išmanusis laikrodis Gear S
Nuotrauka: Samsung

LG ir Samsung tarpusavyje konkuruoja jau daugiau nei 50 metų. Šių dviejų P. Korėjos kompanijų kovoje yra visko ir nesutarimų dėl patentų ir kaltinimu viena kitos šnipinėjimu. Tačiau, net nepatvirtintas gandas, kad Apple gali už poros savaičių pasauliui pristatyti savo naują iWatch buvo spyris abiems kompanijoms į sėdimąją mestelėjąs abi jas viena kryptimi - skubotu ir išankstiniu savo atitinkamų produktų paskelbimu paaukojant visus specialiai šių produktų pristatymams paruoštus ditirambus ir fanfarų garsus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų