Facebook planas priversti visus naudoti atskirą aplikaciją žinutėms susilaukė nepasitenkinimų audros

Sveikinimai Facebook !!! Jie rado būdą kaip užknisti vartotojus labiau nei, kad tai padarė Google su savo Google+.

Facebook sprendimas iš jos pagrindinės, mobiliems įrenginiams skirtos aplikacijos pašalinti pokalbių (chat) galimybę ir „šnekučius“ versti naudoti atskirą aplikaciją sulaukė didelės iPhone vartotojų nepasitenkinimų bangos, kurie pasiuntė Facebook Messenger aplikacijai laviną vienos žvaigždutės vertinimų.

Zuckerberg Tthanks!

Iš prie vertinimų parašytų komentarų galima spręsti, kad dauguma aplikacijos vartotojų žemiausiu - vienos žvaigždutės vertinimu, kuris yra „hate“ (nekenčiu) ekvivalentas, aplikaciją įvertino, nes „buvo visiškai patenkinti pagrindinėje Facebook aplikacijoje buvusia pokalbių funkcija“ ir tai, kad dabar pokalbiams su tais pačiais Facebook draugais reikia naudoti atskirą aplikaciją - juos siutina.

Šiuo metu Messager vertinimo vidurkis - viena žvaigždutė. Ankstesnės versijos, kuri gyvavo tada, kai Facebook pokalbių galimybė dar egzistavo ir pagrindinėje Facebook aplikacijoje, įvertinimas keturios žvaigždutės.

Tokia vartotojų reakcija visiškai suprantama ir pateisinama. Jei panaikinate vieną funkciją aplikacijoje ir verčiate vartotojus, naudojusius tą aplikacijos funkcionalumą atsisiųsti ir naudoti visiškai kitą aplikaciją, kurios galimybės labai siauros - reikia tikėtis nepasitenkinimų bangos. Su kuo ir sveikiname Facebook.

Aš Facebook Messenger aplikacijos nenaudoju ir geriau negausiu žinučių visai nei naudosiu kelias aplikacijas tam pačiam soc. tinklui - čia tas pats jei atsidarius elektroninį laišką su prie jo prisegtu failu reikėtų atsidaryti kitą aplikaciją susirasti tą laišką, kuriame nebūtų teksto, o tik galimybė peržiūrėti prie to laiško prisegto failo turinį.

Filadelfijos Fox29 televizijos kanalas apie tai ką jie jau ne kartą yra teigę - Facebook, didžiausia šnipinėjimo mašina ir dabar ji tai daro ir savo Messenger aplikacijos pagalba. Žinoma, labiausiai Facebook smaginasi su Android vartotojais.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 26 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Kaip matau su ipad versija viskas tvarkoj,nereikia atskiro messengerio.

  2. Su iPhone 5s nereik jokiu atskiru programu. Cia gal kokiems UK tik reikia.

  3. O man tai visai nice ta atskira programėlė. per ją aš galiu pasiekt didžiąją dalį savo draugų ir dėl to faktiškai nereikia tam pačios facebook programos :)

  4. manes tas irgi visai neerzina...

    • Ta prasme pritari tam, kad atlikti tą patį veiksmą ir nepakeliant produktyvumo niekuo (ir net priešingai - jį mažinant) turi diegti papildomą aplikaciją, kuri foniniame režime papildomai eikvoja telefono bateriją ir atmintį? Na gal... aš tai žiūriu į šį pakeitimą, kaip kad žiūrėčiau į situaciją, kai eilę metų važinėčiau viešuoju transportu iš namų į darbą vienu FB troleibusu ir vėliau būtų maršrutas sutrumpintas ir pusiaukelėje, norėdamas nuvykti į darbą, turėčiau persėsti į FM troleibusą... kas kainuotų papildomai (RAM ir baterija) ir nebūtų labai patogu (papildomai atidaroma aplikacija), nors nereikėtų eiti į kitą stotelę - užtektų tiesiog persėsti (aplikaciją galima atidaryti iš pagrindinės).

  5. Netrukus M. Zuckerberg'as užims pusę išmaniojo aplikaciju - facebook, messenger, pages, paper, slinghot, mentions, whatsapp, instagram...

  6. Jeigu kalba apie tai, kad nebegalima atrašyti žinučių iš paties FB, tai pas mane galima..

  7. Paverkslen ir nustos, cia normalus dalykas.
    Ispanijoj ir ne vienas verksleno kad Whatsapp mokama, vire ivairios diskusijos, nepatenkintoju buvo kalnas bande visokias programeles, bet vistiek visi apsistojo prie Whatsapp

    • Nors Ispanijoje Android vartotojų skaičius ir mažėja (nuo 92% per paskutinius kelis mėnesius jų liko 86,1%), tačiau dauguma telefonų vartotojų Ispanijoje yra arba buvo Android vartotojai, todėl jiems skaudu kai reikia už programinę įrangą mokėti, o prie nesąmonių jie pripratę ir jiems nesudaro problemos ar neatrodo keista tai, kad tam, kam anksčiau užteko vienos aplikacijos - dabar reikia naudoti dvi (o tai reiškia sunaudoti daugiau resursų aukojant komfortą ir t.t. negaunant jokio papildomo funkcionalumo). Įsivaizduok kad tavo naudojamame tekstiniame redaktoriuje (Pages, Word ar kokie nors Google Docs) būtų padaryti panašūs pakeitimai ir kai rašai tekstą, kurio dalį nori parašyti pastorintai - turi atsidaryti kitą aplikaciją ir ten tai daryti.

      • Esme ne ta kad reikia moketi, o tai kad Whatsapp turi abonentini metini mokesti, todel ir uzvire didziule diskusija po visa saly, kad tipo kitos visiskai nemokamos. Na ka pabumbejo bet taip ir liko whatsapp kaip standartas 99% naudotoju. Dauguma isbande kitas alternativas bet veliau visvien sugryzo prie senos programos.
        Nors as feisbuka naudoju mazai, bet man geriau kai suskalde i dvi dalis: zinutes zinuciu programa, o feisbukas feisbukui :)
        As noriu pasalyti kad pabumbes keleta savaiciu ir vel viskas bus gerai. Daugumai zmoniu sunku keisti iprocius.
        Nesuprantu nepatogumo, pas mane androide ten net patogiau padaryta nei buvo ankciau zinuciu pokalbi greiciau atsidarai arba uzdarai ir t.t., iPhone gal tai negalima todel ir bumba kad nepatogu
        http://youtu.be/qTRjuTsW5ZI?t=4m1s

        • Whatsapp nenaudoju ir net nepažįstu naudojančių. Facebook Messenger taip pat neturiu, bet man atrodo jo veikimas toks, kad jei nori paplepėti arba esant FB aplikacijoje tau kas nors parašo - spaudi kaip ir anksčiau ant apačioje esančios pokalbių piktogramos, o ji jau atidaro kitą - Facebook Messenger aplikaciją, tada parašęs du žodžius varai atgal į FB aplikaciją turkštis. Aš taip pat nesu FB super-vartotojas, kartais paskaitinėju, kartais paršinėju, bet ten negyvenu kaip nekurie. Tiesa, dabar tiems kas man parašo per FB, tenka laukti kol prisikasiu iki kompo ir atsakysiu, jei nepamiršiu, bet kadangi FB pokalbių nelaikau rimta informavimo ar komunikavimo priemone tokia kaip telefono skambutis ar elektroninis paštas arba SMS blogiausiu atveju - tai nelabai ir pergyvenu dėl ten galinčių užstrigti žinučių.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų