Britas naudodamas Find My iPhone susekė telefono vagį ir jį nužudė

Temos: iPhone, Teisė

Britas, Find My iPhone aplikacijos leidžiančios matyti iPhone buvimo vietą pagalba, susekė iš jo sūnaus iPhone atėmusį nusikaltėlį ir jį nudūrė.

Pernai metų rugpjūčio 30 dieną Derek Grant sūnus, politiką studijuojantis Jordan grįžęs namo pasiskundė tėvui, kad iš jo gatvėje (vakare Jordan’ui grįžtant iš darbo McDonalds) buvo atimtas iPhone.

Tėvas Find My iPhone pagalba aptiko, kad atimtas telefonas yra visai netoliese ir kartu su trimis savo sūnumis Jordan (20 metų), Lee (17 metų) ir Jamie (16 metų) išėjo iš namų ieškoti telefono. Gatvėje jie pastebėjo Patrick Bradley turintį netrumpą nusikaltimų sąrašą savo biografijoje ir pareikalavo atiduoti iPhone. Vietoje to, kad telefoną atiduotų, 29 metų Bradley peiliu išdūrė berniukų tėvui kairią akį.

Tėvas puolė nusikaltėlį ir dūrė jam peiliu pasiimtu iš namų dėl saugumo. Nusikaltėlis buvo nugabentas į Inverclyde Royal ligoninę, kur sustojus širdžiai mirė.

Keturių vaikų tėvas buvo suimtas ir vėliau sakė: „Aš noriu pareikšti, kad šio incidento metu aš gyniausi“. Atsižvelgdami į jo gailėjimąsi Aukščiausiasis Glasgo teismas sušvelnino kaltinimą žmogžudyste. Žmogžudyste buvo apkaltinti ir trys berniukai, tačiau vėliau kaltinimai jiems buvo panaikinti.

Derek Grant advokatas, Ian Duguid teismui sakė, kad: „vyras taip elgėsi tik reaguodamas į ekstremalų smurtą“. Dėl akies netekimo 38 metų Grant’as turėjo palikti vairuotoji darbą.

Teisėjas Lord Boyd, Grant’ą paliko suimtą iki rugsėjo 1 dieną teismas paskelbs savo nuosprendį.

iPhone vagystės daugelio pasaulio miestų tapo tikra problema. Ypač daug iPhone vagysčių dideliuose miestuose tokiuose kaip Niujorkas, Los Andželas ar Londonas. iOS 7 Apple įdiegė „Activation Lock“ funkciją, kuri kartu su „Find My iPhone“ apsunkina iPhone vagišių dalią, tačiau iPhone vis tiek pakankamai dažnai nusitaiko į iPhone, gal tikėdamiesi, kad ten įdiegta senesnė iOS versija arba paprasčiausiai nežinodami apie Apple įdiegtas apsaugas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Gal koks lietuvis teisėjas buvo? Nes kažkaip pasijautė lietuviškas "teisingumas", išduria tau akį kažkoks nusikaltėlis, tai panaudojus būtinąją gintį lieku kaltu.... Jei nebūtų tėvas padūręs tos išgamos, tai jis ten būtų juos visus supjaustęs...

    • Manau teisingumas įžvelgia problemą tame, kad tėvas nesikreipė į policiją, o ėjo svieto lyginti pats. Iš kitos pusės žiūrint, nežinau koks ten rajonas pas juos, bet eilėje pasaulio miestų yra vietų, kur nepriimta kreiptis į policiją įvykus tokiems incidentams ir jei kreipsiesi, bus su laiku „išgaidinta“ visa šeima... Spėju, kad veiksmas vyko viename tokių rajonų.

  2. Tai nereikia gyventi tokiuose rajonuose. Kai visi mato kaip stipriai dirba musu policija o gal milicija, tai ir imasi tvarkytis patys :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų