Savaitės naujienų apžvalga (2014/06/28-07/04)

Tema: Naujienos
  • Apple pradėjo transliuoti naują iPhone 5s reklamą, kurioje rodo kaip iPhone gali padėti tėvams rūpintis savo vaikais ir savimi. Reklamoje akimirką šmėsteli ir nauja „Smart Homes“ sistema pasirodysianti šį rudenį kartu su iOS 8.
  • Jailbreak’intojų bendruomenė pergyveno, kad išleidus Jailbreak iOS 7.1.1 ir paskelbus eilę iOS spragų, kurios išnaudojamos iOS modifikacijai, Apple suskubs jas užlopyti, tačiau atrodo paskutinis jailbreak’as suderinamas su iOS 7.1.2.
  • General Electric išleido savo išmanių LED lempų liniją pavadintą „Link“. Lempas galima kontroliuoti iš iOS įrenginio ir jų kaina JAV yra 15$ už lemputę arba 49$ už pradinį rinkinį, kuriame yra 2 lemputės ir valdymui reikalingas „hub’as“.
  • Apple įjungė dviejų pakopų patikrą iCloud.com. Jei vartotojai savo Apple ID yra įjungę dviejų pakopų patikrą - dabar jiems jungiantis prie iCloud bus reikalaujama įvesti ir papildomą apsaugos kodą. naudojant Apple dviejų pakopų patikrą, iCloud.com į patikrintą ir patikimą įrenginį siunčia 4 skaičių kodą, kurį reikia įvesti iCloud.com patikros lange. Jei kodas teisingas - galima naudotis iCloud paslauga, priešingu atveju - prisijungus bus prieinama tik Find My iPhone aplikacija.
  • Apple savo saitus su Google Maps nutraukė 2012 metų rugsėjį pristatydama savo Maps aplikaciją. Tačiau fanfarų gausmą greitai užgožė nusivylimo šauksmai - Apple Maps buvo nesuskaičiuojama galybė netikslumų ir klaidų. Jų buvo tiek, kad Tim Cook viešai atsiprašė vartotojų. Su laiku Maps po truputį gerėjo, tačiau vartotojų pranešamos klaidos retai kada būdavo pataisomos… iki neseniai. Dabar Apple vartotojų praneštas klaidas pataiso ir Maps informaciją atnaujina kasdien - maždaug 10 valandą Lietuvos laiku. Neseniai pats tai patyriau, kai mano pranešta klaida buvo ištaisyta jau sekančią dieną.
  • Apple pranešę apie planuojamą iTunes U skirtos iPad atnaujinimą, kuriame bus įrankis leidžiantis kurti šio tipo informaciją ir palaikys studentų diskusijas.
  • JP Morgan praneša, kad Apple akcijos gali pabrangti iki 108 JAV$. Šios vasaros pradžioje Apple įvykdė savo akcijų suskaldymą į 7, po kurio vienos AAPL 645$ kainavusios akcijos kaina tapo 93$. Tuo tarpu Evercore prognozuoja AAPL kainos šoktelėjimą iki 115$.
  • Kalbama, kad iOS 8 atsiras funkcija, kuri automatiškai šalins aplikacijas įdiegtas su svetimu Apple ID (Apple ID, kurio slaptažodžio nežinote).
  • Naują, 16GB iPod touch Apple pradėjo platinti ir už JAV ribų. Šio iPod kainos: Suomijoje 219€ (panaši bus ir Lietuvoje), 199€ Vokietijoje, 159£ Britanijoje, 199$ JAV.
  • Kalbama, kad Photos aplikacija paveldės nuotraukų redagavimo galimybes iš Aperture bei palaikys kitų programuotojų sukurtus įskiepius. Nežiūrint to, kad iš paveiksliuko, kurį Apple naudojo aplikacijos pristatymui galima matyti, kad joje yra galimybė redaguoti: Šviesumą (Exposure, Highlights, Shadows, Brightness, Contrast, Blacks), Spalvas (Saturation, Contrast, Cast), Juodai/balta (Hue Strength, Neutral Boost, Photo Tone, Grain) bei turi Definition, Vignette, White Balance ir Levels slankiklius - ji man neatrodo panaši į „Pro“ publikai skirtą aplikaciją.
    Photos aplikacijos langas
    Apple pažadėjo, kad Aperture vartotojai galės importuoti savo Aperture bibliotekas į Photos aplikaciją.
  • Apple pasirašė sutartis su dar devyniais automobilių gamintojais dėl CarPlay sistemos diegimo jų automobiliuose. Pasirašytos sutartys su: Abarth, Alfa Romeo, Audi, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Mazda ir Ram.
  • Apple užregistravo lengvomis dujomis užpildytų mobilių akustinių sistemų technologijos patentą. Akustinių sistemų vystymas Apple kompanijoje puikiai dera su Beats įsigijimu. Reikia pasakyti, kad tai nėra pati įspūdingiausia akustinėms sistemoms taikoma technologija. Nuo 50-tųjų praeito šimtmečio metų metų yra vystoma kita sistema, kai vietoje tradicinio garsiakalbio naudojama plazma.
  • Vis labiau artėjant iPhone 6 pasirodymo datai, gandų skleidėjai nerimsta. Dabar jie teigia, kad iPhone 6 dizainas gali būti visai nepanašus į tą, kuris sklandė Internete.
  • Barron’s praneša, kad Apple vėl labiausiai gerbiamų kompanijų sąrašo viršuje. Pernai šį titulą Apple buvo užleidusi kompanijai Berkshire Hathaway. Šiais metais Berkshire Hathaway smuktelėjo į antrą vietą, o po jos seka Boeing, Google, Johnson & Johnson, Disney, Amazon.com ir Visa. Tokių apdovanojimų pirmosios vietos nėra svetimos Apple.
  • Apple oficialiai pristatė, naujam Mac Pro skirtą saugumo priedą (Kesington užraktą). Šio užrakto kaina Europoje 49,00€.
  • Prieš kelis mėnesius Apple pranešė, kad birželio 30 stabdo .me ir .mac AIM paskyrų palaikymą OS X 10.7.1 ir ankstesnėse OS X versijose. Atėjus šiai dienai Apple taip ir padarė, tik panašu jog ji neapsiribojo OS X 10.7.1 ir šių paskirų palaimą atjungė ir naujesnėms OS X versijoms, tame tarpe ir OS X Mavericks bei OS X Yosemite.
  • Praėjo beveik šešeri metai nuo to laiko kai 2008 metų liepą Apple atidarė savo App Store. Dabar vartotojai gali rinktis iš nesuskaičiuojamos galybės aplikacijų. Paskaičiuota, kad 2013 metų ketvirtojo ketvirčio metu, iPhone ir Android išmaniųjų telefonų vartotojai JAV vidutiniškai naudojo 26,8 aplikacijas per mėnesį jose praleisdami kiek daugiau nei 30 valandų. Lyginant su 2011 metais, laikas praleidžiamas „aplikacijose“ išaugo 65%.
    Infographic: How Many Apps U.S. Smartphone Owners Use Per Month | Statista You will find more infographics at Statista
  • Facebook išleido savo ir iPad pritaikytą Facebook Messenger aplikaciją. Ši Facebook aplikacija skirta iPhone, jau kuris laikas, yra App Store, tačiau apie jos pritaikymą iPad Facebook nieko nesakė. Šiandien išleistoje Messenger 7.0 versijoje Facebook parodė, kad galvoja ir apie iPad vartotojus, tiesa pasakius, iPad’e aplikacijos vartotojai matys kiek daugiau informacijos nei iPhone vartotojai.
  • Apple užregistravo patentą, kuriame aprašoma technologija leidžia automatiškai, priklausomai nuo įrenginio buvimo vietos pritaikyti tam tikrus saugumo nustatymus. Pavyzdžiui esant namie, kus aplinka ir tinklas saugesni gali būti automatiškai naudojami vieni saugumo nustatymai - pavyzdžiui: esant namie nereikalaus įvesti įrenginio atrakinimo kodo, tuo tapu esant nesaugioje aplinkoje galima bus nurodyti, kad reikalautų kodo iš karto po to kai įrenginio ekranas išjungiamas ir t.t.
  • Samsung savo naujoje Galaxy S5 reklamoje šaiposi iš iPhone savininkų, rodydama juos „prisiklijavusius“ prie sienų kur tik yra elektros rozetė. Taip Samsung reklamuoja keičiamas Galaxy S5 baterijas. Nors Samsung laiko Apple didžiausia savo konkurente, jai dar reikia daug Š suvalgyti kol pasivys ją kokybės klausimu (net ir aklai kopijuodama iPhone gamintoją). Žinoma tai „mission impossible“, nes Š kokybės įrenginiai ir dar su Android OS juose yra pardavinėjami gerokai per brangiai, nes jei vertinti tai: kokią kokybę bei „user experience“ gauna Apple įrenginių savininkai ir kokią gauna Samsung - korėjiečių flagmanų kaina neturėtų viršyti 150Lt.
  • Woz’as, kuris nutarė išbandyti kas tas yra „išmanusis laikrodis“, įsigijo Samsung Galaxy Gear. Sakė, kad po pusės dienos nutrenkė jį į šoną ir pardavė eBay. Anot Woz’o - tai visiškai bevertis daiktas. Panašiai jis atsiliepia ir apie kitus rinkoje šiuo metu esančius išmaniuosius laikrodžius. Pažiūrėti ką WOZ’as dėvi ant savo riešų bei plačiau paskaityti pamąstymus apie ateities dėvimą elektroniką galite Xconomy svetainėje.
  • Anot gandų Microsoft supratusi, jog jau yra prie tų „kurių traukinys nelaukia“ nutarė šį kartą nedelsti ir šokti į išmaniųjų laikrodžių vagoną… Sakoma, kad Microsoft protingi laikrodukai bus suderinami su įvairių platformų pagrindu veikiančiais įrenginiais ir net yra mačiusių Niujorke juos jau dėvint.
  • Po to kai EU teismas patvirtino „teisę būti užmirštam“ - Google gavo apie 70 000 prašymų pašalinti apie 250 000 nuorodų iš savo Europinių serverių. Vien pirmą įstatymo įsigaliojimo dieną - gegužės 28, Google gavo 12 000 prašymų. Vidutiniškai kiekviename prašyme norima, kad būtų pašalintos 3.8 URL’ai. Europos Teismas nutarė, kad Google privalo panaikinti informaciją, kuri yra „netinkama, neatitinkanti tikrovės ar jau neaktuali“, priešingu atveju gresia bauda.
  • Apple išsiuntinėjo laiškus programuotojams įspėdama, kad liepos 7 dieną ištrins visus CloudKit duomenis, tame tarpe esančius iCloud Photo bibliotekoje, Mail Drop bei iCloud Drive skirtus iOS 8 ir OS X Yosemite. Apple programuotojus yra įspėjusi, kad taip daryti ji gali kelis kartus kol iOS 8 ir OS X Yosemite bus beta stadijose.
  • Apple vis bando kalbinti Šveicarijos laikrodžių gamintojus dirbti kartu, tačiau šiems, panašu, toks pasiūlymas neatrodo viliojantis. „Bernstein“ liuks klasės gaminių analitikas Mario Ortelli tai aiškina taip: „Jie nenori kurti įrenginio tokio kaip iPhone - sukurto Kalifornijoje, o surinkto Kinijoje, nes tai sumažintų Swiss vertę“.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų