Mobiliojo interneto vartojimą užsienyje skatina ne tarifai, o atostogos

Tema: Naujienos

Vasaros mėnesiais mobiliojo interneto vartojimas užsienyje auga ne dėl Europos Sąjungos šalyse mažinamų tarptinklinio ryšio kainų, o dėl atostogų, kai daug lietuvių išvyksta į užsienio šalis.

„Omnitel“ duomenimis, per pirmąsias šių metų liepos savaites, kai duomenų perdavimo kainos ES šalyse buvo sumažintos perpus ir „Omnitel“ klientams megabaito kaina nukrito iki 0,836 Lt, išskirtinio šuolio, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, nebuvo.

„Mobiliojo interneto vartojimo užsienyje augimą vasaros mėnesiais tradiciškai skatina išaugantys keliautojų srautai. Tačiau dar daug klientų bijo naudotis internetu užsienyje, prisimindami prieš keletą metų buvusias kainas. Žmonės vis dar yra įsitikinę, kad duomenų perdavimas užsienyje yra labai brangus. Tuo tarpu nuo šių metų liepos 1 dienos vienas megabaitas Europos Sąjungos šalyse mūsų klientams nekainuoja nė 84 centų“, – pažymi „Omnitel“ verslo vystymo skyriaus privatiems klientams vadovas Povilas Dapkevičius.

Pasak P. Dapkevičiaus, „Omnitel“ nori atkreipti keliaujančių klientų dėmesį į kur kas palankesnes mobiliojo interneto užsienyje kainas ir skatina juo naudotis tiek, kiek reikalinga, ir nevaržyti savęs, todėl Šiaurės ir Baltijos šalyse „Omnitel“ pradėjo išskirtinę akciją – išnaudoję 10 MB per dieną, papildomus 200 MB tai dienai „Omnitel“ klientai gauna visiškai nemokamai.

Šiaurės ir Baltijos šalių rinkos yra tarp šalių, kuriose „Omnitel“ klientai mobiliuoju internetu naudojasi daugiausia, jose naudojami duomenys sudaro beveik 30 procentų viso „Omnitel“ klientų duomenų naudojimo Europos Sąjungoje.

„Omnitel“ tikisi, kad naudojimąsi duomenų perdavimu užsienyje paskatins ir 4G LTE tarptinklinis ryšys, kuriuo „Omnitel“ klientai gali naudotis kelionių į Daniją, Suomiją, Švediją, Norvegiją ir Estiją metu. „Omnitel“ yra pirmoji Lietuvos mobiliojo ryšio bendrovė, pasiūliusi tarptinklinio 4G LTE ryšio paslaugas užsienyje.

Taip pat bendrovė užtikrina, kad keliaudami po Europos Sąjungą klientai nesulauks nemalonių staigmenų sąskaitose. Visiems Europos Sąjungoje keliaujantiems „Omnitel“ klientams yra automatiškai įjungta dienos išlaidų kontrolės paslauga „Para naršymo užsienyje“, kuria bent kartą yra pasinaudoję beveik 70 procentų Europos Sąjungoje mobiliuoju internetu besinaudojančių „Omnitel“ klientų.

Kelerių pastarųjų metų tendencijos rodo, kad „Omnitel“ klientų užsienyje persiunčiamų duomenų kiekis piką pasiekia rugpjūtį, kuomet srautas padvigubėja, palyginti su metų pradžia.

Šaltinis: Omnitel.

• Duomenų perdavimo tarifai viešint ES šalyse „Bitė“ klientams - 0,8356 Lt/MB (kaina su 21% PVM). • Duomenų perdavimo tarifai viešint ES šalyse Tele 2 klientams - 0,50 - 0,83 Lt/MB. (Priklausomai nuo šalies ir prisijungimo tipo: GPRS/3G).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų