Facebook pokalbiams iš mobilių įrenginių greitai reikės atskiros aplikacijos

Pirmadienį Facebook pranešė, kad planuoja iš savo mobiliems įrenginiams skirtos aplikacijos pašalinti pokalbių galimybę ir tai reiškia, kad jei norėsite „pliurpti“ su Facebook draugais būdami kelyje - turėsite naudoti atskirą, facebook pokalbiams skirtą aplikaciją.

Bezdžionė besipliuškinanti Jigokudani beždžionių parke Japonijoje ir tuo pačiu atnaujinanti savo „statusą“ Facebook'e iš iPhone.
Bezdžionė besipliuškinanti Jigokudani beždžionių parke Japonijoje atnaujina savo „statusą“ Facebook'e iš iPhone.

Pamačiusi, kad Europoje išbandytą tik Facebook pokalbiams skirtą aplikaciją apvainikavo sėkmė, Facebook nutarė artimiausiu metu iš savo pagrindinės iOS, Android ir Windows Phone mobiliems įrenginiams skirtos aplikacijos pašalinti pokalbių funkciją. Kai facebook tai padarys, iOS, Android ir Windows Phone operacinių sistemų pagrindu veikiančių mobilių įrenginių vartotojai norintys turėti galimybę taukšti niekus su savo Facebook „draugais“ - turės naudoti atskirą, tik tam tikslui skirtą Messenger aplikaciją.

Facebook teigia, kad žmonės siunčiau daugiau nuotraukų, video, audio bei dažniau bendrauja grupėmis kai naudoja Facebook Messenger aplikaciją. Turėdama 200 milijonų Messenger aplikacijos vartotojų, kurie bendroje sumoje kasdien išsiunčia 12 milijardų žinučių, Facebook nori atskirti šias paslaugas ir išlaisvinti save nuo pokalbių tarnybos priežiūros dviejose skirtingose aplikacijose. Be to Facebook pažymi, kad naudojant Messenger aplikaciją žinutės siunčiamos ir gaunamos 20% greičiau nei tai vyksta naudojant pagrindinę Facebook aplikaciją skirtą mobiliems įrenginiams.

Ar naudojate Facebook Messenger aplikaciją? Man šis atskyrimas gal net ir patinka. Aš, bent jau dabar manau, kad Facebook Messenger aplikacijos nenaudosiu, o tai kad Facebook šias paslaugas atskirs - tikiuosi apsaugos mane nuo žinučių iš Facebook „lietaus“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų