Apple išmanusis laikrodis gali vadintis iTime

Galimas dalykas, kad dabar gandų nešiotojų iWatch vadinamas ir dar tik ganduose egzistuojantis išmanusis Apple laikrodis vadinsis iTime.

JAV Patentų ir prekinių ženklų biuras paskelbė Apple patentą Nr. 8,787,006, kuriame aprašomas ant riešo dėvimas įrenginys labai panašus į jau kuris laikas interneto gandonešių pranašaujamą išmanųjį Apple laikrodį pramintą iWatch. Šis įrenginys gali būti pajungtas prie kompiuterių ir iOS operacinės sistemos pagrindu veikiančių įrenginių.

Brėžiniai iš Apple iTime/iWatch patento Nr. 8,787,006

Šio įrenginio dirželiai yra keičiami ir kiekvienas jų turi savo paskirtį - jutiklius. Kitaip tariant į dirželyje esančią ertmę įstatomas pagrindinis įrenginio blokas su ekranu, kuris automatiškai nusistato pagal dirželio tipą ir persijungia į dirželyje įrengtų jutiklių duomenų monitoringo režimą.

Tai gana novatoriškas sprendimas, nes dirželyje įrengti jutikliai nėra kasdieniniame gyvenime sutinkamas reiškinys. Patente aprašomas „iTime“ neturi galimybės savyje „nešiotis“ muzikinių failų, tačiau gali valdyti šias funkcijas telefone (žinoma Apple gamybos).

Pagrindinis blokas renka dirželyje įdiegtų jutiklių pateiktą informaciją ir ją perduoda į specialią iOS aplikaciją išoriniame įrenginyje. Patente taip pat minima, kad iTime turi Bluetooth, GPS bei NFC modulius.

Tai pirmoji reali kregždutė iš „Apple lūpų“, nors ir ne tiesiogiai, tačiau patvirtinanti, kad iPhone gamintoja triūsia ir prie išmanaus laikrodžio projekto.

Nors šio įrenginio pasirodymo data nėra žinoma (kaip ir jo kaina), KGI Securities analitikas Ming-Chi Kuo pranašauja, kad iWatch iTime gamyba turėtų būti pradėta šių metų lapkritį, o pats įrenginys ant prekystalių pasirodyti šių metų gruodį arba 2015 metų pradžioje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų