Savaitės naujienų apžvalga (2014/06/2-27)

Tema: Naujienos

Apie Microsoft superkančią MacBook Air tiems kas nori naudoti Surface Pro 3, Apple ieškančia galimybių senesnių Mac kompiuterių savininkams naudoti HandOff, 100 000 darbuotojų iPhone 6 gamybai, žinutes su prisegtu kvapu, Samsung Galaxy Tab S kurio vartotojai neturės jokio malonumo juo naudotis bei kitas naujienas ir gandus, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Sklando gandai, kad Apple nepasiduoda ir ieško sprendimų leidžiančių HandOff funkcija naudotis ir senesnių Mac kompiuterių, kurie nepalaiko Bluetooth 4.0 LE. Tai gali būti sprendžiama ir išorinių Bluetooth įrenginių pagalba. Netkas.org krapaštukams pavyko „užkurti“ HandOff ant 2008 metų Mac Pro kompiuterio jame įdiegiant plokštę iš naujo iMac ar tai MacBook Pro kompiuterio ir įstatant ją Mac Pro senuko mini-PCIe jungtyje.
  • Reuters praneša, kad Foxconn iPhone 6 surinkimui planuoja įdarbinti rekordinį 100 000 darbuotojų skaičių. Pentagron taip pat planuoja savo pagrindinės gamyklos darbuotojų skaičių padidinti 30%.
  • 27 dieną Prahoje atidaryta pirmoji post-Sovietinio bloko valstybėse Apple Shop (jei Maskvą laikyti vis dar sovietine). Sakoma, kad parduotuvė įrengta taip pat kaip ir Amerikoje esančiuose Best Buy ir Wal-Mart prekybos centruose. Apple Shop Prahoje priklauso Čekijos elektronikos pardavimo kompanijai Alza. Iki šiol čekai, kaip ir Lietuvoje, bei kitose kaimyninėse šalyse Apple produktus pirkdavo iš Apple autorizuotų perpardavinėtojų. 2011 metais Apple atidarė Čekijos internetinę Apple Store.
  • Microsoft pradėjo vartotojų viliojimo prie Surface Pro 3 kampaniją. Dabar Windows kūrėja, siūlo iki 650$ kreditą įsigyti tiems kas nori atsikratyti MacBook Air ir pradėti naudoti Surface Pro 3 už atneštą gerame stovyje ir veikiantį MacBook Air kompiuterį. Pasiūlymas galioja nuo birželio 20 iki liepos 31 dienos JAV ir Kanados Microsoft Store parduotuvėse. Ši Microsoft kampanija rodo Windows kūrėjos neviltį kaip nors išpopuliarinti savo Surface Pro. Mac kompiuterių savininkai puikiai žino kodėl jie perka Apple kompiuterius ir to Microsoft jiems pasiūlyti negali.
  • U2 grupės lyderis stovėdamas Kanų Liūtų festivalio scenoje karto su Apple dizaineriu Jony Ive, pasinaudojo proga pakritikuoti Apple už tai kad ši yra „užknisančiai“ tyli apie savo labdaringą veiklą tame tarpe ir tai, kad kovai su AIDS paaukojo 75 mln. JAV$.
  • Harvardo universiteto mokslininkai sukūrė kvapofoną. Šio įrenginio veikimo principas nors ir paprastas, tačiau gana futuristinis: nufotografuojate vaizdą ir aplikacijoje nurodote kokį kvapą jam priskirti pasirinkdami iš daugiau kaip 3000 kvapų bibliotekos. Kai tokią nuotrauką nusiunčiate draugui, o gal priešui (jei kvapų gamos pasirinkimas tinkamas šiam siuntiniui) - gavėjas gavęs „oŽinutę“ pajungia oPhone Duo ir šis sumaišęs aromatus paskleidžia nuotraukai priskirtą kvapą. oPhone kaina prasideda nuo 149$, o App Store jau galima atsisiųsti šiam prietaisui skirtą oSnap aplikaciją.
  • Apple paskelbė kelis darbo skelbimus, kuriuose ieško Siri kalbos inžinierių. Anot skelbimų Apple ieško inžinierių laisvai kalbančių: japoniškai, norvegiškai, turkiškai, daniškai, australietiškai :) , arabiškai, braziliškai :) , švediškai, olandiškai, kinietiškai, rusiškai, britiškai :) ir kantoniešikai :)
  • Sakoma, kad Apple modernizavo savo TouchID jutiklį ir dabar, naujuose įrenginiuose pasirodysiančiuose nuo šio rudens TouchID veiks patikimiau ir bus mažiau jautrus mechaniniams poveikiams nei tas, kuris dabar įdiegtas iPhone 5s telefonuose.
  • Nors Mac Arena svetainė skirta Apple produktams, joje kartais atsiranda ir konkurentų stovyklos atstovų. Samsung, kurdama savo Galaxy Tab S labai stengėsi padaryti šį įrenginį panašų į iPad, ir jai pasisekė, tačiau įrenginys turi dar ir tinkamai veikti. Samsung programuotojų nekompetencijos, milžiniškos Android fragmentacijos bei žemos Android aplikacijų kūrimo kultūros kūrimo dėka, Samsung Galaxy Tab S tik gražus žaislas, kuris džiugins tik tuo atveju jei jo daug neplekšnosite.
  • Anglijos mobilių telefonų keitimo programą vykdanti kompanija „Cash for phones“ paskelbė statistiką, kurioje teigiama, kad 66% BlackBerry įrenginių vartotojų keičia savo telefonus į iPhone.
  • KGI Securities analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad 3-ojo metų ketvirčio metu Apple išleis 12" MacBook Air modelį (dabar Apple turi 11 ir 13 colių MacBook Air kompiuterių modelius).
  • Bloomberg teigia, kad 4,7“ ir 5,5” iPhone 6 modelius Apple išleis vienu metu. Internete taip pat sklando informacija, kad 5,5" modelis bus leidžiamas ir 128GB talpos.
  • Samsung teisininkų kontora Quinn Emanuel nubausta 2 mln. JAV$ bauda už tai, kad konfidencialių Apple ir Nokia dokumentų informaciją perdavė Samsung. Šie dokumentai buvo naudojami Apple ir Samsung byloje ir buvo skirti tik tam tikriems liudininkams-ekspertams. Samsung pasinaudojo tais dokumentais savo derybose su Nokia bei juose esančia informacija pasidalino su 50-čia savo kompanijos darbuotojų. Už tokius veiksmus, Quinn Emanuel teisininkams JAV teismas priteisė sumokėti 1 145 027,95 JAV$ Nokia kompanijai ir 893 825,77 Apple.
  • Šį mėnesį Microsoft išleido naują išvaizdą turinčią Skype aplikaciją skirtą iOS įrenginiams. Aplikacija turi kelis gerus patobulinimus, tačiau prarado balso žinučių funkciją. Microsoft žada šį „pamestą“ funkcionalumą grąžinti artimiausiu metu.
  • Analitikai mano, kad 5,5“ iPhone 6 turės optinį vaizdo stabilizatorių, tuo tarpu 4,7” iPhone 6 versija - ne.
  • Naujausi gandai apie 4,7" iPhone 6 kainas sako, kad labai galimas dalykas, kad vietoje to (kaip kalbama daugelyje gandų) kad kainos pabrangtų - jos šiek tiek nukris, bent jau Kinijoje. Sakoma, kad 32GB versija kainuos 625€, o 64GB - 740€. Reikia tikėtis, kad kainų pamažėjimas turės tarptautinį/pasaulinį mąstą. Iki šiol nėra žinoma ar 16GB versija išvis bus išleista. Kiniečių portalas teigia, kad Apple naujų telefonų debiutą paskelbs rugsėjo 19 dieną.
  • Piper Jaffray tyrimo metu išaiškėjo, kad vienas iš septynių laikrodžius nešiojančių pirktų iWatch. Už 350$ iWatch pirkti norinčių atsirado tik 14%. 41% apklaustųjų iš vis nenori pirkti iWatch (už jokią kainą). Vidutinis apklausoje dalyvavusiųjų amžius 32 metai, jų metinės pajamos vidutiniškai 130 000 JAV$ ir 61% apklaustųjų moterys dauguma kurių gyvena JAV.
    Infographic: Consumer Interest In iWatch Depends On Its Price | Statista
  • Google savo i/o konferencijoje pristatė savo naują, 5 Android versiją, kurią išlikdama ištikima saldumynams vardinamiems abėcėlės tvarka (Cupcake, Doughnut, Éclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean ir KitKat) pavadino „Lollipop“.
  • Dropbox aplikacija skirta iOS, nuo jos išleidimo, tampa vis geresnė. Paskutinis dropbox aplikacijos atnaujinimas turi neblogų patobulinimų bei naujovių leidžiančių įdiegti Dropbox aplikaciją kompiuteryje web-cam ir iPhone pagalba.
  • Apple išleido OSX 10.9.4 beta versiją programuotojams ištaisydama klaidas. Šioje versijoje jokių naujovių.
  • Trečiadienį Microsoft atnaujino savo OneDrive aplikaciją skirtą iOS, kuri dabar geriau bendrauja su Office paketo aplikacijomis skirtomis iPad. Dabar paspaudus anr Word, Excel ar PowerPoint dokumento saugomo OneDrive - bus atidaromos atitinkamos Office for iPad aplikacijos (jei jos yra įdiegtos).
  • Sakoma, kad iOS 8 beta 3 Apple išleis liepos 3 dieną.
  • iTunes App Store atsirado nauja rubrika - „Best New Games Updates“.
  • Vos tik Apple paskelbė, kad nutraukia fotografams skirtos aplikacijos Aperture vystymą - Adobe tuojau pat suskubo išnaudoti šios aplikacijos vartotojų širdyse kilusį nerimą ir išleido jiems skirtą padrąsinimą pereiti prie Apple Aperture aplikacijos konkurentės Lightroom. Adobe žada padėti Aperture ir iPhoto vartotojams pereiti prie Lightroom. Dabar Creative Cloud Photography į kurią įeina Photoshop CC and Lightroom, kainuoja 12,29€/mėn. Tiems, kas nori turėti visą Creative Cloud aplikacijų paketą - laikinai gali tai įsigyti už 36,89€/mėn. (standartinė kaina 61,49€). Abiem prenumeratoms reikia įsipareigoti mokėti metus.
  • Audi sakosi planuojanti Apple CarPlay savo automobiliuose pradėti diegti sekančiais metais.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų