iOS 7.1.1 jailbreak'as pavogtas iš apmokymų

Temos: iOS, Saugumas

Savo iOS įrenginius jailbreak’inti mėgstantys piliečiai, kaskart Apple išleidus iOS atnaujinimą priversti laukti, kada šiam atnaujinimui bus sukurtas nulaužimas. Dabar šiems piliečiams laukimas baigėsi, nes išleistas iOS 7.1.1 jailbreak'as.

Lygiai taip pat kaip ir jailbreak’as pasirodęs praeitų metų gruodžio mėnesį, šis kilęs iš Kinijos ir jo tėvai - komanda žinoma PanGu vardu. Jailbreak’as suderinamas su daugeliu įrenginių, kuriuose įdiegta iOS 7.1 ar iOS 7.1.1 ir panašu, kad šį kartą jame nėra nei kenkėjiško kodo, nei užslėptos App Store. Tačiau šio jailbreak’o atsiradimas turi nemalonų prieskonį, nes iOS saugumo spraga panaudojant kurią buvo sukurtas šis jailbreak’as, panašu, buvo pavogta iš kito programuotojo.

Kai Stefan Esser žinomas kaip ion1c sužinojo, kad PanGu ruošiasi išleisti jailbreak, jis įtarė, kad jie panaudos saugumo spragą, kurią jis naudojo iOS l „nulaužimo“ mokymams. Ši saugumo spraga buvo skirta tik mokymo tikslais ir mokymuose dalyvavę asmenys buvo paprašyti jos nenaudoti.

Jailbreak aplikacijos apačioje PanGu dėkoja ion1c, nors jie ir neturėjo Esser’io sutikimo naudoti jo aptiktą spragą. Tai nėra labai gera žinia jailbreak’o bendruomenei - PanGu sulaužė bendruomenės pasitikėjimo principus ir dabar Apple turi galimybę sužinoti apie šią iOS spragą ir ją užtaisyti būsimose iOS 7.1.2 ir iOS 8 versijose.

Galimas dalykas, kad PanGu tai padarė nes grupei buvo pasiūlyta nemenka pinigų suma. Kaip ten bebūtų - jailbreak’as išleistas ir juo naudotis gali norintys jailbreak’inti savo iPhone 5s, 5, 5c, 4S, 4, iPad Mini, iPad Air ir iPod Touch įrenginius, kuriuose įdiegta iOS 7.1 ir iOS 7.1.1.

Ar verta jailbreak’inti iš „Jailbreak’o“ kūrėjo lūpų
8,5 priežasties kodėl nereikėtų jailbreak’inti iOS įrenginio
Kas Jailbreak’ina iPhone?
Kelios naujos iOS 8 funkcijos nukopijuotos iš jailbreak patobulinimų

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų