Artėjant iCloud Drive debiutui Microsoft gerina savo OneDrive sąlygas

Atrodytų nieko revoliucingai naujo nepasiūlydama savo rudenį pasirodysiančia iCloud Drive paslauga, Apple vis tik sukėlė nerimo bangas konkurentų stovyklose.

Šiandien Microsoft paskelbė, kad padidins savo nemokamai suteikiamos OneDrive virtualios disko vietos kiekį ir ypač stipriai šį padidėjimą pajus Office 365 prenumeratoriai.

Šiuo metu Microsoft suteikia 7GB nemokamos disko vietos savo OneDrive kompiuterinių debesų serveriuose. OneDrive virtualiuose diskuose išsaugotus failus galima pasiekti jungiantis iOS, Android ir Windows aplikacijomis bei per naršykles. Microsoft nutarė, kad artėjant Apple iCloud Drive debiutui reikia aktyviau pradėti vilioti vartotojus naudotis jos paslaugomis ir šiuo metu 7GB nemokamai suteikiamos disko vietos kiekį padidins iki 15GB.

Dar didesnį nemokamos disko vietos Microsoft OneDrive debesyse padidėjimą pajus Office 365 prenumeratoriai, jiems vietoje dabar suteikiamų 20GB disko vietos bus prieinamas 1TB OneDrive erdvėje nors vargu ar dauguma Office 365 vartotojų turi bent 100GB Office failų.

Tie vartotojai, kurių netekina Office 365 kainų politika, bet norėtų turėti daugiau vietos virtualiuose Microsoft debesijos diskuose, ją taip pat galės įsigyti pigiau: 100GB kaina 1,99$ (buvo 7,49$/mėn.), 200GB 3,99$ (buvo 11,49/mėn.)

Dabartiniams OneDrive vartotojams šie pakeitimai turėtų būti pritaikyti, greičiausiai sekantį mėnesį, automatiškai.

Kai startuos Apple iCloud Drive paslauga, iPhone gamintoja įžengs į Dropbox ir OneDrive pasaulį ir jos vardas atsidurs šalia virtualių saugyklų paslaugas teikiančių kompanijų pavadinimų.

Nežiūrint kainų skirtumų kiekvienos virtualių duomenų saugyklų paslaugas teikiančių kompanijų paslaugų turi savo privalumų ir minusų. iCloud palaikymas yra integruotas į iPhone, iPad, iPod touch, Mac kompiuterius ir Apple TV, taip pat kaip OneDrive yra integruota į Xbox, Windows Phone ir Windows 8. Microsoft produktų vartotojai patogiausiai jausis naudodami OneDrive, tuo tarpu Apple produktų vartotojai galės džiaugtis nepastebima iCloud integracija jų įrenginiuose. Priešingai nei Apple, Microsoft naudodama panašią į Apple kainų politiką, savo OneDrive paslaugą stengiasi įdiegti į kiek įmanoma daugiau skirtingų platformų. Pagrindinis skirtumas iOS vartotojams, tarp iCloud Drive ir OneDrive, gali būti tik aplikacijos, kurioms bus priskirti tam tikri failų tipai. Daugelis iOS ir Mac vartotojų pirmenybę atiduoda iWork paketo taikomosioms aplikacijoms.

Taip pat skaitykite: • Apple iCloud Drive kainos palyginimas su konkurentais

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų