Apple planuoja šifruoti į kitų paslaugų tiekėjų serverius siunčiamus iCloud laiškus

Temos: iCloud, Saugumas

Nors Apple šifruoja daugelį savo duomenų keliaujančių internetiniais kanalais, iPhone gamintoja yra viena iš nedaugelio elektroninio pašto paslaugų tiekėjų JAV, kuri laiškų siunčiamų į kitus elektroninio pašto serverius nešifruoja.

Didelę dalį duomenų siunčiamų interneto tinklais, tokius kaip iMessage žinutes bei elektroninius laiškus siunčiamus iš iCloud į iCloud, Apple užšifruoja. Tačiau kai iCloud elektroniniai laiškai siunčiami iš iCloud į kitus serverius, pvz. Gmail ar Yahoo - jie lieka nešifruoti.

NPR praneša, kad Apple planuoja šifruoti ir šiuos laiškus ir jais perduodama informacija „tranzitinėse stotyse“ nebus prieinama bei perskaitoma įvairioms sekimo tarnyboms. Reikia paminėti, kad kalbėdama apie elektroniniu paštu perduodamos informacijos šifravimą, Apple mini me.com ir mac.com elektroninio pašto adresus (elektroninio pašto adresai, kuriuos naudoja seniau Apple paslaugomis, iki atsirandant iCloud, besinaudojantys vartotojai), tačiau nemini naujesnių icloud.com adresų, tačiau vargu ar Apple šių adresų savininkus paliks užmarštyje.

Norint šifruoti informaciją keliaujančią tarp skirtingų paslaugų tiekėjų vien tik Apple pastangų neužtenka ir reikalinga kooperacija su kitais, ne Apple, paslaugų tiekėjais, nes jie savo serveriuose turi įdiegti Apple laiškų šifravimo mechanizmus taip pat.

Tyrimai rodo, kad didelė dalis aplikacijų įdiegimų ir iOS atnaujinimų informacijos siunčiamos į iPhone taip pat kaip ir konfigūracinė telekomunikacijų kompanijų siunčiama informacija bei iki prisijungimo Apple Store vykdomo naršymo ir pirkimo duomenų srautas yra nešifruojamas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų