Apple Photos aplikacija skirta iOS ir Mac kompiuteriams

Apple WWDC 2014 metu pristatė kai kurias naujas iOS funkcijas, kurios nuotraukų redagavimą iOS 8 įrenginiuose turėtų padaryti daug patogesniu. Neseniai pasirodė dar viena su fotografijų redagavimu susijusi,naujiena - Photos aplikacija Mac kompiuteriuose pakeis Aperture.

Žinia apie tai, kad Apple nutraukia Aperture aplikacijos vystymą, kai kuriuos Aperture aplikacijos vartotojus privertė stvertis už širdies, bet dabar ne apie tai.

Naujoji Photos aplikacija leis sinchronizuoti nuotraukas per iCloud visuose Apple įrenginiuose su įdiegta iOS 8 ir OS X Yosemite. Deja, bet ši galimybė turi savo kainą. Net ir neužsiimantiems fotografija ir fotografuojantiems tik savo šeimą ar „kačiukus“, nemokamai suteikiamų 5GB Apple iCloud virtualiuose debesyse, kuriuos eikvos ir kitos šį funkcionalumą išnaudojančias aplikacijos, gali greitai pritrūkti. Apple apie tai pagalvojo ir be to, kad išplėtė iCloud funkcionalumą, iPhone gamintoja pristatė ir planus tiems, kam nemokamų 5GB neužtenka.

WWDC metu Apple pasakojo apie puikią iCloud integraciją ir tai, kad Photos aplikacijoje padaryti pakeitimai tuojau pat bus pritaikyti tai pačiai nuotraukai esančiai kituose iOS įrenginiuose ir Mac kompiuteriuose. Deja, bet kol kas šį funkcionalumą įvertinti galės tik iOS 8 vartotojai, o Mac kompiuterių savininkams teks palaukti sekančių metų.

Kol kas nėra aišku, kiek pajėgi bus Mac kompiuteriams skirta Photos aplikacijos versija ir ar ji galės pilnavertiškai pakeisti Aperture. Tai, kad Apple bendradarbiauja su Adobe ir abiejų kompanijų inžinieriai kartu kuria sprendimą leisiantį Aperture vartotojams paprastai migruoti į Lightroom greičiausiai rodo, kad Apple neplanuoja Photos paversti Aperture lygio aplikacija.

Jei nestebėjote Apple WWDC 2014 ar stebėjote ją neatidžiai ir praleidote tą dalį, kurioje Craig Federighi pasakojo apie naują Photos aplikaciją - šiai aplikacijai skirtą konferencijos dalį pažiūrėti galite video žemiau.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. O kas jei uzsisakau 20gb, naudojuosi tam tikra laika, uzpildau visus 20gb ir galiausiai nutraukiu mokejima, kur mano nuotraukos? Dingsta?

    • Manau, kad iš debesų - taip, dings. Kita vertus,t tai kas yra debesyse yra ir kompiuteryje. Jei tik iOS įrenginys ir nuotraukų iCloud'e daugiau nei vietos įrenginyje, manau, kad tai kas netilps - dings. Bet čia aš taip tik manau. Klausti reikėtų Apple ar nepratęsus prenumeratos (matyt po metų, nes Apple paprastai tokias paslaugas parduoda iš karto metams) bus suteikta galimybė atsisiųsti failus iš debesijos.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų