Apple pakeitė Google paiešką į Bing OS X Yosemite Spotlight paslaugoje

Vienas iš didelių pakeitimų, pirmadienį Apple pristatytoje OS X 10.10 Yosemite versijoje yra tas, kad naujoje, pilnai perrašytoje OS X Spotlight, paieška bus vykdoma naudojant Microsoft Bing.

OS X Spotlight, vykdant informacijos esančios Mac kompiuteryje paiešką, leidžia momentaliai rasti ne tik tai kas yra Mac’e, bet taip paieškos kriterijus atitinkančios informacijos ieško ir tam tikrose interneto svetainėse, pvz. Wikipedia.

Anksčiau, Spotlight paieškos internete tarnyba buvo priklausoma nuo to, kokia paieškos internete paslauga yra nurodyta numatytoje OS X naršyklėje, nepriklausomai nuo to ar tai Safari, ar Chrome, ar kokia kita naršyklė. Naujoje OS X Yosemite, Apple OS X Spotlight paieškos tarnybą iš nurodytos numatytoje naršyklėje (daugumai tai buvo Google), pakeitė į Microsoft Bing. OS X Yosemite Spotlight paieška internete yra nepriklausoma nuo nurodytos numatytoje naršyklėje. Kol kas nėra aišku ar Microsoft Bing naudojant Spotlight yra vienintelė paieškos internete galimybė.

Nors OS X Yosemite Spotlight naudoja Bing paiešką, numatytoji paieška Safari naršyklėje, taip pat kaip ir iOS 8, išliko Google.

Panašu, kad Apple laiko Google Safari naršyklėje tik todėl, kad vis dar galioja kompanijų tarpusavio susitarimas ir tikrai nepanašu, kad Mac kompiuterių gamintoja nutarė integruoti Bing į OS X Spotlight neturėdama planų ateityje Google iškraustyti ir iš Safari.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų