Savaitės naujienų apžvalga (2014/05/24-30)

Tema: Naujienos

Apie Apple eksperimentus su ARM procesoriais, Apple ir namų automatizavimą, galimybę stebėti tiesioginę transliaciją iš Apple WWDC 2014, beveik realiame laike video pokalbius į kitą kalbą verčiančią Skype, Microsoft išmanųjį laikrodį, aplikacijos kloną App Store ir kitas naujienas ir gandus, kuriems nebuvo skirti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Apple, panašu pamiršo atnaujinti vienos iš savo atnaujinimo serverių „swscan.apple.com“ SSL sertifikatą, kuris galiojo nuo 2012 metų gegužės 24 dienos iki 2014 metų gegužės 24 dienos. Dėl šios priežasties po šių dienų sumanę atnaujinti savo programinę įrangą per Apple App Store galėjo pamatyti klaidos pranešimą. Šią klaidą Apple turi išspręsti savo serveryje pati ir greičiausiai, kai skaitysite šias eilutes ji jau bus išspręsta… Jei kartais taip nebūtų nutikę - OS X 10.9.3 atnaujinimą galite atsisiųsti tiesiai iš Apple serverio be App Store pagalbos, arba pakeiskite kompiuterio datą į ankstesnę.
  • Jei įsigijote aplikaciją, kuri dėl vienų ar kitų priežasčių jūsų netenkina, pavyzdžiui jos funkcionalumas skiriasi nuo apibūdinto aplikacijos aprašyme - galima kreiptis į Apple ir prašyti, kad ši gražintų pinigus. Anksčiau, Apple gražinus pinigus aplikacija likdavo pas vartotoją ir pastarasis ją galėdavo vis tiek naudoti ar diegti iš naujo į skirtingus įrenginius. Dabar, Apple pagaliau susigriebė ir aplikacijos už kurias grąžinti pinigai yra pašalinamos iš vartotojo įsigytų aplikacijų sąrašo.
  • Kalbama, kad Apple eksperimentuoja su naujais ARM procesoriais trijuose skirtinguose Mac kompiuterių modeliuose: iMac, Mac mini ir MacBook (greičiausiai MacBook Air). MacBidouille rašo, kad iMac ir MacBook kompiuteriai turės 4–8 branduolių ARM64 procesorius, tuo tarpu Mac mini tik 4-ų. Tas pats šaltinis mini ir tai, kad šie kompiuteriai galės dirbti su klaviatūromis, kuriose bus įdiegtas didelis „magic trackpad’as“, o OS X pritaikoma dirbti su ARM procesorių pagrindu veikiančiais kompiuteriais.
  • Kalbama, kad WWDC 2014 Apple planuoja pristatyti išmanių namų kontrolės automatizavimo platformą. Anot „The Financial Times“ Apple kuria naują programinę įrangą, kuri leistų nuotoliniu būdu kontroliuoti namų apšvietimą, apsaugos sistemas bei kutus namų apyvokos daiktus.
  • JAV patentų ir prekinių ženklų biuras patvirtino naują Apple patentą, kuriame aprašoma safyro kristalų ekrano sujungimas su LiquidMetal rėmu. Nors šiam patentui daugiau nei 6 metai, tačiau jo sertifikavimas įvyko prieš pat naujo iPhone pasirodymą, kuriame manoma bus naudojami safyro kristalo ekranai.
  • Antradienį Spotify pranešė, kad programišius įsilaužė į jų sistemą ir turėjo galimybę „prieiti“ prie tarnybinių duomenų. Kol kas tik vieno vartotojo paskyra buvo nulaužta, tačiau kompanija imasi papildomų saugumo priemonių. Kai kurių savo vartotojų Spotify prašys pakartotinai įvesti vartotojo vardą ir slaptažodį. Spotify taip pat išsiuntinės laiškus Android vartotojams prašydama įdiegti naujausią aplikacijos versiją. iOS ar Windows Phone savininkams šių saugumo priemonių nereikės, nes panašu, kad ši problema susijusi su Android.
  • Apple planuoja tiesioginę WWDC 2014 konferencijos transliaciją. Pernai metų WWDC galima buvo žiūrėti tik per Safari naršyklę, tad jei planuojate stebėti konferenciją pasirūpinkite naujausia Apple naršyklės versija. Kadangi Apple nutraukė Safari naršyklės palaikymą Windows mylintiems draugams, šie WWDC galės stebėti per Quicktime 7 arba Apple TV. 2014 metų Apple WWDC prasidės 20:00 Lietuvos laiku.
  • Dalis Australijos ir Naujosios Zelandijos Apple įrenginių naudotojų pradėjo gauti žinutes, kad jų įrenginiuose duomenys bus ištrinti jei jie neperves 100 JAV$ į neva Oleg Pliss vardu registruotą PayPal sąskaitą. Apple į šią problemą sureagavo sakydama, kad vartotojų Apple ar iCloud ID informacija nebuvo gauta iš Apple serverių ir vartotojai turi pasikeisti savo slaptažodžius kaip galima greičiau arba kreiptis į Apple palaikymo centrus. Greičiausiai, priėjimą prie Apple ir/ar iCloud ID programišius gavo „nulaužęs“ kokį nors el. pašto serverį ir kadangi kaip gyvenime taip ir kompiuterių vartotojų tarpe būna protingų, nelabai protingų ir visai kvailų vartotojų, o paskutinioji kategorija naudoja tuos pačius slaptažodžius ir el. pašto paskyrai, ir kitoms paslaugoms susietoms su ta el. pašto paskyra. Su tokia pačia problema susidūrė ir kai kurie Rusijos Apple produktų vartotojai. PayPal savo ruožtu patvirtino, kad nurodomas Oleg Pliss hotmail elektroninio pašto adresas nėra susietas su PayPal paskyra.
  • Kalifornijoje vykusios Code konferencijos metu, Microsoft pademonstravo šaunią būsimą Skype funkciją - pokalbio vertimą, beveik realiame laike ir tai nėra rašomo pokalbio vertimas. Demonstracijos metu bendravo du Microsoft darbuotojai kalbėdami vienas anglų, o kitas vokiečių kalbomis.
  • Trečiadienį išplatintoje OS X Mavericks 10.9.4 beta versijoje slypi trijų naujų iMac modelių paminėjimas. Gandonešiai skelbia, kad apie naujus iMac modelius Apple gali paskelbti WWDC metu.
  • Apple vyresnysis Interneto paslaugų viceprezidentas Eddy Cue ir neseniai Apple įsigytos Beats vienas įkūrėjų Jimmy Iovine, kalbėdami su Walt Mossberg ir Kara Swisher „Re/code“ konferencijoje sakė, kad „Steve Jobs visada norėjo sukurti kultūrą/judėjimą kuris gyvuotų ilgiau nei jis bus Apple CEO ir jis būtų tikrai patenkintas dabartiniais ir ateityje pasirodysiančiais Apple produktais“. Eddy sakė, kad geriausi per 25 metus Apple produktai greitai pasirodys rinkoje.
    Žemiau esančiame video pilnas beveik valandos trukmės Eddy Cue ir Jimmy Iovine interviu
  • Mobiliems įrenginiams skirtoje App Store Apple sutrumpino populiarių aplikacijų sąrašą nuo 300 iki 150.
  • Sakoma, kad už Beats srautinės muzikos paslaugą „Beats Music“ Apple sumokėjo 500 mln. JAV$, o už „Beats Electronics“ - 2,5 milijardo JAV$.
  • Kalbama, kad Microsoft kuria savo išmanųjį laikrodį, kuris bus suderinamas su iOS, Android ir Windows Phone operacinių sistemų pagrindu veikiančiais įrenginiais.
  • Pro Apple apsaugos mechanizmą į App Store prasmuko 1Password aplikacijos klonas, kuris yra beveik ideali Agile Bits originaliai sukurtos 1Password aplikacijos replika. Klonas kainuoja 1,79€ ir yra 14,2€ pigiau nei originali aplikacija. Klonas taip pat naudoja tą patį aplikacijos pavadinimą ir labai panašią į originalios aplikacijos piktogramą. Toks, tokios aplikacijos patekimas į App Store rodo, kad Apple dar yra kur tobulėti šioje srityje. iOS App Store 1Password aplikacijos klonas
  • Sprendžiant iš Mascone West centre, kuriame vyks Apple WWDC, iškabos su iOS 8 logotipu - šioje iOS versijoje pasikeitimų, bent jau dizaino neturėtų reikėti tikėtis daug.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų