Savaitės naujienų apžvalga (2014/05/17-23)

Tema: Naujienos

Apie Rolex dizaino iWatch konceptą, Adobe Shockwave Player esantį Flash komponentą neatnaujintą daugiau kaip metus, Google aplenkusią Apple, Apple pergalę prieš Samsung Japonijoje, AppleApp Store pašalintas su žolės auginimu ir moterų masturbacija susijusias aplikacijas bei kitas naujienas ir gandus, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • YouTube pasirodė naujas iWatch konceptas. Šį kartą dizaineris svajoja, kad apie Apple iWatch turintį Rolex kompanijos laikrodžio išvaizdą. Priminsiu, kad sklando gandai apie tai, kad rugsėjo mėnesį Apple planuoja paskelbti apie savo naują produktą - iWatch ir tikimasi, kad šių laikrodukų bus išleista 5,5 mln. vienetų. Sakoma, kad laikrodžiai bus leidžiami 1,3" ir 1,5" dydžio, kad būtų lengviau pritaikyti juos tiek prie plonesnio, tiek ir prie sotesnio riešo. Manoma, kad iWatch gali turėti lankstų LG gamybos ekraną.

    YouTube video išimtas, nes jis panaikintas ir YouTube svetainėje.

  • Apple laimėjo bylą prieš Samsung Japonijoje. Tokio apygardos teismas pripažino, kad Samsung neteisėtai reikalavo Apple iPhone pardavimų uždraudimo Japonijoje teikdama, kad Amerikos kompanija pažeidė jos vardu registruotus patentus.
    Samsung, naudodama tuos pačius argumentus, siekė Apple iPhone importo draudimo ir į Europą, tačiau čia bylas taip pat pralaimėjo.
  • Apple visada yra reitingavimo lentelių avangarde kai reikalas liečia vartotojų pasitenkinimą ir prekinio ženklo vertę, tačiau naujausių Brandz tyrimo duomenimis iš lyderio pozicijų Apple išstūmė paieškos gigantė Google. Trečioje Brandz lentelės vietoje yra IBM, o ketvirtoje Microsoft. Brandz rašo, kad tikėtina Google vardo vertė yra 158,8 mln. JAV$, tuo tarpu Apple vardo vertė smuktelėjo 20% ir dabar yra 147,8 mln. JAV$.
  • Apple išleido WWDC 2014 konferencijos aplikaciją. Nemokamą aplikaciją, konferencijos dalyviai gali naudoti informacijos apie konferencijos metu vykstančias paskaitas ar renginius paieškai.
  • Jei esate įdiegę Adobe Shockwave Player - geriau iš kompiuterio jį pašalinti. Adobe Shockwave Player sudėtyje yra Adobe Flash Player komponentas, kuris paskutinį kartą buvo atnaujintas 2013 metų sausį ir aš nenustebčiau jei Apple šį Adobe priedą užblokuotų. Nuo 2013 metų sausio Adobe Flash player buvo atnaujinta daugybę kartų, tame tarpe ir užlopant skylę pro kurią į Mac kompiuterį galėdavo prasmukti piktybinės programėlės.
  • Po 12 metų darbo kompanijoje Apple palieka John Harper, kuris sukūrė ir įdiegė „CoreAnimation“ framework’ą debiutavusiį iOS 2007 metais, o po metų įdiegtą ir OS X 10.5 Leopard. Jo vardas stovi po eile Apple patentų susijusių su iOS ir OS X. Harper’is išeina į Facebook.
  • Interneto svetainių lankomumo statistikoje atsiranda įrašai su rodantys, kad lankytasi iš iOS įrenginio su įdiegta iOS 7.1.2 . Tai reiškia, kad Apple testuoja šią iOS versiją ir ji ruošiama išleidimui. Naujojoje iOS versijoje be kitų pakeitimų turėtų būti ištaisyta ir iMessage bei Mail (prisegtų failų nešifravimo) klaidos.
  • Lietuvaičių Pixelmator atnaujino savo aplikacijos versiją į 3.2. Naujoje versijoje įdiegtas 16-bitų per kanalą palaikymas, naujas „repair“ įrankis, atsirado galimybė rakinti sluoksnius ir pažymėtas erdves paversti formomis. Pixelmator, tai galinga ir nebrangi, lietuvaičių sukurta ir visame pasaulyje populiari grafikos failų kūrimo ir redagavimo, tame tarpe ir nuotraukų, aplikacija. Jei neturite, įsigyti Pixelmator 3.2 galite Apple App Store.
  • Apple periodiškai iš App Store pašalina tam tikras aplikacijas. Viena paskutinių pašalintų yra žaidimas susijęs su marihuanos auginimu. Šis žaisimas ramiai sau gyvavo App Store, bet patekęs į pirmą poziciją pagal populiarumą, greičiausiai dėl savo turinio, buvo pašalintas. Kita neseniai pašalinta aplikacija iš App Store buvo aplikacija susijusi su moterų masturbacija. Nors „sex positions“, „sekso žaidimų“, „Premature Ejaculation Cure“ bei su seksu susijusių socialinių tinklų aplikacijų App Store apstu, Apple matyt nepritaria moterų masturbavimuisi ir aplikaciją pašalino.
  • MacBook Pro su Retina ekranais ir MacBook Air vartotojai, po OS X 10.9.3 atnaujinimo pastebėjo, kad jų kompiuteriuose su įdiegtomis Intel HD 5000, 5100 ir 5200 grafiniais procesoriais išaugo VRAM kiekis. Tokį patį efektą gali pajusti ir 2012 metų modelių savininkai su HD 4000 grafiniu procesoriumi. Po atnaujinimo 2013–2014 metų kompiuteriai dabar sunaudoja apie 1536MB, o senesni MacBook modeliai nuo 768MB iki 1024MB.
  • iPhone 6 maketo, pagaminto remiantis internete sklandančiais gandais (šiais gandais remdamiesi priedų gamintojai jau dabar gamina šiam iPhone modeliui skirtus priedus), palyginimas su visais iki šiol išleistais iPhone modeliais.
  • Savaitgalio linksmybės: kietų video ir foto aplikacijų kūrėjai Boinx Software neseniai gavo Mac Pro kompiuterį, kuris keliaudamas ratai, pagaliau pasiekė ir juos. Ir ką gi jie rado viduje :)
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų