Nauja OS X versija gali vadintis Yosemite

Tema: macOS
WWDC 2014, OS X 10.10 iškaba
Nuotrauka:The Verge

Devynias OS X versijas Apple pavadino katininių šeimos gyvūnų pavadinimais. Išleisdama OS X 10.9 Apple nutraukė šią tradiciją naują Mac kompiuteriams skirtą operacinę sistemą pavadindama Mavericks - Kalifornijos banglentininkų tarpe populiarios vietos pavadinimu.

Pernai metų WWDC metu Apple programinės įrangos viceprezidentas Craig Federighi pasakė, kad nuo šiol Apple savo operacines sistemas vadins vietovių, kurios juos įkvepia pavadinimais.

Šių metų WWDC nebus išimtis. Pirmadienį, birželio 2 dieną 20:00 Lietuvos laiku prasidėsiančioje Apple WWDC kompanija paskelbs apie naujoves, kurias įdiegė naujose iOS ir OS X versijose ir apie tai jau galima spręsti ne tik spėliojant ir remiantis Apple tradicijomis, bet ir iš iškabų pakabintų Mascone West centre, kuriame ir vyks WWDC 2014.

WWDC 2014, iOS 8 iškaba
Nuotrauka:The Verge

Portalas Macrumors aptiko naują, šių metų kovo 11 dieną JAV patentų ir vardų biurui, Apple pateiktą vardų registravimo prašymą, kuriame yra minimi tokie vardai: OS X Sequoia, OS X Mojave, OS X Sonoma ir OS X Ventura, o balandžio mėnesio Apple pateiktame vardų registravimo prašyme yra minimi Redwood, Mammoth ir Yosemite pavadinimai.

Sequoia: (sekvoja) - kiparisinių šeimos spygliuočių medžių rūšis, vienintelė tebegyvuojanti iš sekvojų genties. Medis pavadintas indėno, čerokių rašto kūrėjo Sekvojos garbei. Savaiminis šių medžių paplitimas yra pagrinde tik Kalifornijos valstijoje.

Mojave: Mohavė arba Mahovės dykuma užima didžiąją dalį pietinės Kalifornijos ir dalį pietryčių Jutos, pietų Nevados Jungtinėse Valstijose. Pavadinta mohavų genties vardu dykuma užima 35,000 km² plotą.

Sonoma: Sonoma arba Mėnulio slėnis - apskritis esanti šiaurinėje Kalifornijos pakrantėje - didžiausia iš devynių apskričių esančių San Francisko pakrančių regione.

Ventura: banglenčių sporto mėgėjų tarpe populiarus miestas. Oficialus miesto pavadinimas San Buenaventura.

Redwood: Redvudo nacionalinis parkas yra pačiame Kalifornijos šiaurės vakarų pakraštyje. Nacionalinio parko vakarines ribas skalauja Ramusis vandenynas. Arčiausiai parko esantys didieji JAV miestai iš pietų yra Sakramentas ir San Fransiskas (abu Kalifornijoje) bei iš šiaurės pusės Portlandas (Oregone).

Mammoth: arba Mammoth Lakes yra miestas Kalifornijoje.

Yosemite: tariama kaip (/joʊˈsɛmɨtiː/jou-sém-it-y) - Kalifornijoje esantis, 1890 metais įkurtas ir į UNESCO pasaulio paveldą įtrauktas Josemičio nacionalinis parkas. Parkas užima 3081 km² plotą ir yra išsidėstęs Siera Nevados kalnų pašlaitėje. Vienas įspūdingiausių parko objektų – 900 m vientiso granito uola El Capitan, iškilusi virš lygių miškais apaugusių Mersedo upės krantų.

Apple, WWDC konferencijai kabinamose iškabose, X (suprask OS X) simboliu paženklintos iškabos fone matomas El Capitan kalnas - vienas populiariausių pasaulyje tarp mėgstančių ropštis į uolas. Sprendžiant iš tokios iliustracijos, yra labai didelė tikimybė, kad pirmadienio vakare išgirsime OS X 10.10 Yosemite pavadinimą.

Yosemite nacionaliniame parke esantis El Capitan kalnas
Yosemite nacionaliniame parke esantis El Capitan kalnas
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų