Kaip panaikinti Windows Boot Camp disko skirsnį Mac kompiuteryje

Apple Boot Camp sukuria atskirą - Windows skirsnį (particiją) Mac kompiuterio diske ir leidžia Mac’ą įkrauti Windows operacinę sistemą. Tai patogu jei taip atsitiko, kad reikia naudoti Windows, tačiau jei išsivadavote nuo Windows priklausomybės - šios Microsoft operacinės sistemos užimtą disko vietą pravartu grąžinti į OS X įtakos sferą.

Jei pagaliau nutarėte, ar taip susiklostė situacija ir išsivadavote iš specifinės situacijos kada jums galėjo reikėti Windows operacinės sistemos, o jai naudojote Apple Boot Camp aplikacijos pagalbą sukurtą specialų skirsnį Mac kompiuterio diske - pravartu tą išlaisvintą disko vietą vėl atiduoti valdyti OS X.

Kaip ir kaskart, prieš ruošdamiesi atlikti sistemos pakeitimus - padarykite atsarginę duomenų kopiją, kad vėliau nereikėtų dėl dingusių duomenų kaltinti Windows, Microsoft, Apple, Mac ar šauktis kitokių demonų.

  • Perkraukite Mac kompiuterį ir įkraukite jį OS X aplinkoje, nes Boot Camp skirsnio negalite panaikinti jei esate Windows aplinkoje.

    Tai padaryti galite vos tik kompiuteriui įsijungus nuspaudę Alt ⌥ klavišą, ir jį palaikę iki ekrane pamatysite diskų pasirinkimą, bei pasirinkę diską, kuriame įdiegta OS X (dažniausiai, jei palikote numatytuosius nustatymus ir nekeitėte disko pavadinimo tai bus „Macintosh HD“).

  • Atidarykite Boot Camp Assistant aplikaciją (rasite /Applications/Utilities/ aplanke)
  • Paspauskite ant „Continue“ ir varnele pažymėkite „Install or remove Windows 7 or later version“. OS X Boot Camp pagalba galima įdiegti Windows OS į Mac kompiuterį sukuriant atskirą įkraunamą disko skirsnį arba tą skirsnį panaikinti.

    Įsitikinkite, kad visos kitos Boot Camp Assistant aplikacijos lange esančios parinktys yra nepažymėtos.

  • Paspauskite „Continue“ (priklausomai nuo Boot Camp Assistant aplikacijos ar OS X versijos informacija pateikiama lange gali skirtis.
  • Pasirinkite „Restore disk to a single Mac OS partition“ ir vėl paspauskite Continue
  • Patvirtinkite pakeitimus „Restore Disk“ lange ir pasirinkite „Restore
  • Kai Windows šalinimas iš Mac bus baigtas - galite uždaryti Boot Camp Assistant aplikaciją.

Štai ir viskas. Šis būdas nuo Boot Camp skirsnio panaikinimo naudojant Disk Utility aplikaciją skiriasi tuo, kad naudojant Boot Camp Assistant aplikaciją ne tik panaikinamas Windows skirsnis kietajame Mac kompiuterio diske, bet taip pat ištrinamos ir pagalbinės Boot Camp aplikacijos, kurių pagalba buvo galima sistemą įkrauti vienoje ar kitoje operacinėje sistemoje ir todėl šis būdas yra „švarensis“.

Jei Boot Camp Assistant aplikacijoje „Install or remove Windows 7 or later version“ parinktis yra pilka ir negali būti pažymėta, greičiausiai esate kažką „pridirbę“ disko skirsnių lentelėje arba nesate įdiegę naujausių Boot Camp tvarkyklių. Tokiu atveju, OS X Disk Utility aplikacijos pagalba, pakeiskite OS X disko skirsnio dydį taip, kad jis išnaudotų ir buvusią Windows skirsnio vietą arba pašalinkite Boot Camp skirsnį.

Taip pat skaitykite:
Kaip įdiegti Windows į Mac kompiuterį
Apple Boot Camp naujuose Mac Pro kompiuteriuose nepalaiko Windows 7
Atsarginių duomenų kopijų (backup) kūrimas ir saugojimas
Klonavimas kaip duomenų saugojimo (backup) strategija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų