„Control Center“ aktyvavimas iOS įrenginiuose kai aktyvi klaviatūra

Kartais atsiduriame situacijoje, kai rašant žinutę ar elektroninį laišką prisireikia iššaukti iOS „Control Center“ brūkštelėdami pirštu per ekraną ir daug kam to padaryti nepavyksta.

Kartais rašant žinutę, elektroninį laišką ar komentarą Mac Arena svetainėje ir nutarus, kad norime iššaukti iOS „Control Center“ pvz. tam, kad pašviesinti ekraną ar pakeisti fone grojančią muziką bei brūkštelėjus pirštu, kaip įprasta iš ekrano apačios į viršų, pastebime, kad „Control Center“ nepasirodo.

Iškviesti „Control Center“, esant aktyviai iOS įrenginio klaviatūrai, galima dviem būdais:

    iOS 7 Control Center
  1. Tuo pačiu piršto pabraukimu nuo ekrano apačios į viršų, tik pabraukimas turi būti ilgesnis nei paprastai - maždaug iki ekrano vidurio.
  2. Du kartus paspaudus „Home“ mygtuką ir aktyvavus aplikacijų perjungimo langą galime įprastu piršto pabraukimu, nuo ekrano apačios į viršų, aktyvuoti iOS „Control Center“, atlikti norimus veiksmus ir vėl grįžti į aplikaciją.

Nors šie, „Control Center“ iškvietimo veiksmai nėra kuo nors ypatingi, tačiau neretam nėra akivaizdu, kad tereikia ilgesnio piršto brūkštelėjimo ar laikino persijungimo į kitą režimą. Naudojant šiuos metodus, sutaupysite laiko, nes tai daug greitesnis būdas nei uždaryti aplikaciją, aktyvuoti „Control Center“, atlikti reikiamus veiksmus, uždaryti „Control Center“ ir vėl atidaryti aplikaciją. Deja bet daugelis iOS vartotojų, kažkodėl (gal dėl nežinojimo) naudoja ilgesnį būdą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų