Apple siekia draudimo prekiauti tam tikrais Samsung įrenginiais JAV teritorijoje

Temos: Apple, Samsung, Teisė

Apple ir vėl siekia uždrausti prekybą kai kuriais Samsung kompanijos įrenginiais JAV teritorijoje.

Penktadienį, remdamasi paskutiniu Kalifornijos teismo sprendimu, kuriame Samsung buvo pripažinta pažeidusi tris Apple patentus, iPhone gamintoja pateikė prašymą uždrausti prekybą JAV teritorijoje Samsung įrenginiais, kuriuose naudojami šie patentai.

Apple prašyme rašoma, kad prekyba Samsung įrenginiais, kuriuose pažeidžiami „greitų nuorodų“, "įrenginio atrakinimo perbraukiant per ekraną“ ir/arba „automatinės žodžių korekcijos“ Apple patentai JAV teritorijoje turi būtu uždrausta. Bent vienas iš šių patentų yra naudojami šiuose Samsung įrenginiuose: Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy S II, Galaxy S II Epic 4G Touch, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S III ir Stratosphere.

Paskutiniėje Apple ir Korėjos kompanijos teismo byloje nebuvo nagrinėjami naujesni Samsung įrenginiai, tačiau Apple advokatai juos taip pat įtraukė į sąrašą teigdami, kad ir tie įrenginiai naudoja programinį kodą leidžiantį įrenginiuose naudoti tuose patentuose aprašomas technologijas. Apple teisininkai taip pat teigia, kad jei tais ar kitais šias technologijas naudojančiais P. Korėjos kompanijos įrenginiais bus prekiaujama toliau - Apple bus daroma nepataisoma žala, „kurios finansinė kompensacija gali ir neištaisyti“.

Atskirame, taip pat penktadienį pateiktame prašyme, Apple teismo prašo dalinai naujos padarytos žalos peržiūros.

Apple ir Samsung jau kuris laikas „susitikinėja“ teismuose ir šias bylas tirianti teisėja Lucy Koh jau yra atmetusi du Apple prašymus pilnam Samsung produktų prekybos JAV teritorijoje draudimui.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų