Apple ir Google užkasa iškastus patentų karo kirvius

Temos: Apple, Google, Teisė

Apple ir Google pranešė, kad nutarė atsiimti vienai prieš kitą pateiktus ieškinius ir susitarė, kad toliau bendradarbiaus patentų reformos vystymo klausimais.

Nutarimas atsiimti vienai prieš kitą pateiktus ieškinius ir bendradarbiauti „stumiant“ patentų reformą tiek Apple, tiek ir Google yra didelis žingsnis į priekį. Abi kompanijos konkuruoja beveik visose srityse: muzikos pardavimuose, našumo įrankiuose, „cloud“ duomenų saugyklose, mobiliems įrenginiams skirtų aplikacijų platinime ir t.t.

Kaip šio susitarimo ženklas iš teisėjų stalčių turėtų išnykti apie 20 bylų, kuriose šios kompanijos bandė spręsti tarpusavio nesutarimus. Šis susitarimas sumažina galimybę, kad vienos prieš kitą nukreipti teisiniai veiksmai pakirs jų pagrindinę verslo šaką. Kaip ten bebūtų, šis susitarimas palieka galimybę Apple bylinėtis su kompanijomis dirbančiomis kartu su Google ar Google produktais ir panašiai.

Patentų karai pasataraisiais metais tapo įprastu dalyku. Neseniai pasibaigusi Apple ir Samsung byla, kurioje abi kompanijos aiškinosi intelektinės nuosavybės nesutarimus, pasibaigė devynženkle suma, kurią P. Korėjos kompanija turi sumokėti Apple.

Susitarimas neliečia ateityje galinčių atsirasti bylų, todėl tai nepanašu į nusiginklavimą ir greičiau yra noras atsikratyti senų bylų, kurios ir be šių dviejų kompanijų viena kitai pateiktų ieškinių jas alina.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų