Tyrimas patvirtina - Apple A7 procesorius „kompiuterių klasės“

Apple A7 procesorius

Nepriklausomas tyrimas patvirtino, kad Apple tuščiai nesigiria kalbėdama apie savo A7 mikroprocesorių naudojamą iPhone 5s kai sako, kad tai „kompiuterių klasės“ procesorius.

Apple A7 procesorius turi tą patį (čia su kai kuriais pavadinimais bandydamas juos lituanizuoti galiu nusišnekėti todėl parašysiu šalia ir angliškai, nes sąžiningai net neįsivaizduoju kaip tai vadinasi lietuviškai) komandinių portų (angl. execution ports) skaičių kaip ir Intel Ivy Bridge procesoriai, o pergrupavimo buferis (angl. reorder buffer) yra toks pats koks ir Haswell procesorių architektūroje.

Tyrimą atlikęs, Anand Shimpi iš AnandTech rašo, kad A7 pajėgumai labai artimi didžiųjų Intel daugiabranduoliniams proceriams.

Komandinių portų (angl. execution ports) nurodo kiek instrukcijų procesorius gali įvykdyti tuo pačiu metu. Apple A7 procesorius gali įvykdyti 6 instrukcijas per vieną ciklą - tiek pat kiek ir Intel’io Ivy Bridge procesoriai naudoti ankstesnės kartos MacBook Pro kompiuteriuose.

A7 taip pat turi ir 192 instrukcijų pergrupavimo buferį (angl. reorder buffer). Kuo didesnis pergrupavimo buferis - tuo iš didesnio instrukcijų kiekio procesorius gali rinktis kai jam reikia nuspręsti kurios instrukcijos tinkamesnės užduočiai įvykdyti.

Shimpi pastebi, kad stengiantis nesekinti baterijos dauguma A7 procesoriaus pajėgumų yra nepanaudoti. Dabartiniai iOS įrenginiai negali išnaudoti viso šio procesoriaus pajėgumų, nes jiems paprasčiausiai pritrūktų atminties.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų