Balandžio 1 pokštai Mac kompiuterių savininkams

Balandžio pirmoji, be to, kad yra Apple gimimo diena (viena iš) bei Gmail atsiradimo diena, geriau žinoma kaip diena, kai norime ką nors apgauti ir labai nemėgstame būti apgauti.

Vietoje to, kad rašyti ką nors apgaulingo nutariau parašyti kelis pokštus, kuriuos kolegos ar draugai gali iškrėsti Mac kompiuterius naudojantiems.

Neveikiantys modifikatorių klavišai

Kadangi šie nustatymai nėra labai gerai žinomi, populiarūs ar tie, kuriuos reikia žinoti net iš miegų pažadinus, tad jie gali puikiai pasitarnauti jums linksma, o balandžio 1-osios Mac kompiuterio naudotojui-aukai susirūpinimo raukšlelei iššaukti.

  • Atidarykite System Preferences > Keyboard
  • Paspauskite ant Modifier Keys nustatymų lango apačioje
  • Pasirinkite kurio iš modifikatorių klavišų veikimą norite pakeisti - galite ir visus, jei nebijote prarasti draugo :) ir iš parinkčių pasirinkite „No Action“
System Preferences > Keyboard > Modifier Keys

Alternatyviai galite sukeisi jų veikimą vietomis, čia jau jūsų linksmumo ir fantazijos reikalas.

Sukeiskite aplikacijų Dock’e piktogramas

Sukeisti aplikacijų piktogramas paprasta ir kartais gali „auką“ nuvaryti į neviltį bandant išsiaiškinti kas jo kompiuteryje vyksta.

  • Atidarykite Applications aplanką
  • Pažymėkite aplikaciją, geriau tą, kurią „auka“ naudoja dažnai
  • Paspauskite Cmd ⌘-i
  • Suraskite kitą aplikaciją, ją pažymėktite ir vėl paspauskite Cmd ⌘-i
  • Pažymėkite aplikacijos piktogramą, atsidariusiame vienos iš aplikacijų informacinio lango viršutiniame kairiame kampe ir paspauskite Cmd ⌘-C
  • Pažymėkite kitos aplikacijos informacinio lango viršutiniame kairiame kampe esančią piktogramą ir paspauskite Cmd ⌘-V
  • Jei Dock juostoje piktograma nepasikeitė - atidarykite aplikaciją ir vėl ją uždarykite

Norėdami Aplikacijos piktogramą atstatyti, pažymėkite aplikaciją Applications aplanke, spauskite Cmd ⌘-i ir pažymėję viršutiniame aplikacijos informacinio lango kairiame kampe esančią piktogramą paspauskite Delete klavišą bei atidarykite ir vėl uždarykite aplikaciją.

Dėl įtikinamumo galite sukeitę kelių Dock juostoje esančių aplikacijų piktogramas sukeisti ir aplikacijų Dock’e vietas, kad kiltų mažiau įtarimų.

Ekrano mirktelėjimas

Mac vartotojai žino, kad paspaudus netinkamą ar neaktyvią/nenaudojamą klavišų kombinaciją - Mac kompiuteris apie tai informuoja garsu, tačiau nutildžius garsą, o System Preferences > Accessibility, kairėje pusėje aktyvavus Audio ir tada dešinėje pažymėjus varnele Flash the screen when an alert sound occurs, auka gali ir nesuprasti (ypač jei išjungtas garsas) kodėl jo Mac’o ekranas kartais mirktelėjo. System Preferences: Accessibility: Audio nustatymas, kad nuspaudus apie neteisingą klavišų kombinaciją ar neleistiną/neaktyvų klaviša būtų informuojama trumpai mirktelint ekrano vaizdą.

Yra ir daugiau pokštų, tokių kaip kontroliuoti kitą Mac kompiuterį ir priversti jį periodiškai pasakyti, kokią nors frazę, pvz „this Mac is now being controlled by the government“ ar peleidinėti aplikacijas nelaimėlio kompiuteryje, tačiau šie, nors ir linksmi pokštai susiję su saugumo Mac’e modifikavimais bei Terminal komandų žinojimu, tad aš geriau jų nerašysiu, apsaugodamas jus nuo situacijos kai netyčia linksmas pokštas pavirta pikta išdaiga.

Tie kas geriau gaudosi Mac kompiuteriuose į pokštus gali pajungti „Folder Actions“ ir parašę nesudėtingą skriptuką varyti neviltį balandžio 1-os aukai paleidžiant ekrano užsklandą kaskart kai jis/ji nukopijuoja failą į aplanką ar ką nors panašaus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų