Apple pranešė, kad nemokamai surinks senus savo gaminius

Tema: Apple

AP praneša, kad Apple žada nemokamai priimti savo senus, sugadintus bei nereikalingus gaminius ir taip dar labiau prisidėti prie aplinkosaugos.

Gamtos apsaugai Apple skiria labai daug dėmesio. Apie 120 JAV esančių Apple Store parduotuvių (beveik pusė Apple parduotuvių esančių JAV) 100% naudoja „žalią“ energiją. Apie 94% Apple biurų visame pasaulyje naudoja energiją gautą iš saulės ir vėjo, 2010 metais tokią energiją naudojo tik 35% Apple biurų. Apple stato 2,8 milijonų kvadratinių pėdų biurą Kupertino „Apple Campus 2“, kuris pradėjęs funkcionuoti 2016 metais bus 100% „žalias“.

Stengdamasi dar labiau prisidėti prie planetos ekosistemos išsaugojimo, Apple paskelbė apie iniciatyvą nemokamai priimti senus ir nereikalingus savo gaminius.

Nėra aišku kiek šią iniciatyvą plačiai išplėtos Apple ir ar šią galimybę turės ir Europos ir kitų kontinentų gyventojai ir ar galimybę priduoti senus ir nereikalingus Apple produktus iPhone gamintoja realizuos ir per savo autorizuotus partnerius šalyse, kuriose nėra Apple Store.

Apple net erzina Samsung, spaudoje pasirodžiusioje reklamoje rašydama „Mes norime, kad kai kurias idėjas kopijuotų kiekvienas“ Apple erzina Samsung, spaudoje pasirodžiusioje reklamoje sakydama - mes norime kad kai kurias idėjas kopijuotų kiekvienas.

Apple išleido video klipą pavadinimu „Better“ skirtą Žemės dienai paminėti. Šiame, Apple CEO Tim Cook įgarsintame vaizdo klipe pasakojama apie jo vadovaujamos kompanijos supratimą kas yra „Better“ (Geriau).

Ar neštumėte savo senus ir nereikalingus Apple įrenginius į Apple supirkimo vietas, ar atsikratytumėte jais dabar esančia galimybe atiduodant juos EMP?

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. kur patogiau, ten ir neščiau - ar yra skirtumas, kas pasirūpins perdirbimu? nors kolkas esu išmetęs tik 2 apple peles, vieną klaviatūrą ir 1 ipod shuffle, bet visus tvarkingai - perdirbimui. Pas mus 5monėje yra tokių atliekų surinkimo konteineris, tai manau patogiausia darbe ir išmesti.

    • Aš pamenu kai prisirinko begalė kompų, skenerių, spausdintuvų, monitorių (įvairių gamintojų) tai susimečiau juos ir vežiau išmesti... Pamenu keikiausi, kad neatvažiuoja ir nepasiima, o atvažiavus dar turėjau bėgioti ir ieškoti kas tą konteinerį atrakins, nes buvo užrakintas (tas konteineris tai toks sandėlys).
      Aš, spėju, Apple neščiau į jos supirktuves,

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų