Microsoft tikisi, kad iPad vartotojai nepiktnaudžiaus neoficialia Office galimybe

Nežiūrint Microsoft noro ir dedamų pastangų suvilioti vartotojus Office 365 prenumerata, egzistuoja galimybė leidžianti išvengti Office 365 prenumeratos ir turėti pilnai funkcionalias Microsoft Office taikomąsias aplikacijas iPad’e.

Nėra aišku ar Microsoft prieš išleisdama iPad skirtą Office aplikacijų versiją žinojo apie tai, kad egzistuoja galimybė „apgauti“ jų sistemą ir naudotis jų Apple planšetiniam kompiuteriui skirtų taikomųjų aplikacijų pilnavertėmis versijomis. Pačios Microsoft užmanymas buvo, Office 365 neprenumeruojantiems iPad vartotojams leisti tik peržiūrėti dokumentus ir tokiu būdu vilioti juos pasirašyti prenumeratai.

Papildomai, Microsoft atstovas spaudai sakė, kad „Microsoft neriboja keliuose įrenginiuose vartotojai gali naudoti tą pačią prenumeratą“, tačiau Microsoft be abejo seka ir greičiausiai jei tai bus 8 ar 10 įrenginių - jiems tai neatrodys įtartina, klausimas, kaip jiems pasirodytų jei vienas vartotojas naudotų 100 ar 1000 įrenginių… (pagal vartotojo sutartį Office 365 galima naudoti ne daugiau nei ant 5 įrenginių, tačiau praktika rodo, kad tei puikiai veikia ir ant gerokai didesnio įrenginių kiekio be jokių komplikacijų.

Grįžtant prie reikalo… Jei savo iPad’e įdiegsite Microsoft Office skirtas taikomąsias aplikacijas ir kurioje nors tų taikomųjų aplikacijų leisite prisijungti vartotojui, kuris prenumeruoja Office 365 - iPad automatiškai autentikuos visas kitas aplikacijas visiems kitiems vartotojams tame iPad įrenginyje suteikiant galimybę naudoti pilnavertes iPad skirtas Office aplikacijų versijas, nepriklausomai nuo to ar kiti vartotojai prenumeruoja Office 365, ar ne.

Toks kito prenumeruojančios Office 365 prisijungimas kurioje nors iPad skirtoje Microsoft Office aplikacijoje ne tik suteiks galimybę naudotis pilnavertėmis aplikacijomis, bet ir jūsų vartotojo paskyrą vertins kaip Office 365 prenumeruojančio.

Nėra aišku, kaip pasielgtų Microsoft jei aptiktų, kad kokia nors vartotojo paskyra buvo panaudota didelio kiekio Office aplikacijų aktyvavimui ir ar turi technines galimybes tas nelegalias aplikacijas deaktyvuoti, tačiau dabar Microsoft tik tikisi, kad mokantys vartotojai etiškai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Tai reziume, jei nori naudoti MS office app'us ipaduose, turi leisti kažkam prisijungti prie mano ipad su prenumeratoriaus profiliu ir tada mano ipad bus autentifikuotas kaip legit? :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų