Kaip dažnai poros yra linkusios dalintis savo gyvenimu internete

Manęs nestebina kai keli šeimoje gyvenantys žmonės naudojasi tuo pačiu asmeniniu kompiuteriu. Aš suprantu, kad ne kiekviena šeima gali sau leisti turėti po kompiuterį kiekvienam šeimos nariui. Tačiau yra daug nemokamų dalykų ir jais dalinamasi taip pat.

Aš jausčiau nepaprastai didelį diskomfortą jei kuriam nors mano šeimos nariui ar man reikėtų stoviniuoti už nugaros laukiant „eilėje“ prie kompiuterio. Mano supratimu kompiuteris, kaip jis ir vadinasi, yra „Asmeninis“ taip pat kaip laikrodis ar telefonas. Tačiau nors kompiuteris jau seniai nėra prabangos dalykas visiškai suprantu, kad ne kiekviena šeima gali sau leisti kiekvienam jos nariui nupirkti po „asmeninį kompiuterį“.

Mažiau man suprantamas dalykas, kai naudodamiesi tuo pačiu kompiuteriu keli žmonės naudoja tą pačią kompiuterio vartotojo paskyrą, nesuprantu tos pačios socialinių tinklų paskyros naudojimo tikslo ir visiškai man neaišku kodėl žmonės naudojasi tomis pačiomis elektroninio pašto paskyromis ir kartais tenka gauti laiškus nuo Antano, kurį pasirašo Zosė ar apskritai, bendraudamas su vienu žmogumi, laiškus gauni nuo „poros“. Aš nekalbu apie specialiai dalinimuisi sukurtas elektroninio pašto paskyras ar kalendorius - tokius naudojame ir mes šeimoje. Pavyzdžiui „Šeimos kalendorių“, kuriame surašomi bendri, visą šeimą liečiantys įvykiai ir įrašus jame gali talpinti visi šeimos nariai ar specialios elektroninio pašto paskyros, pvz. sąskaitoms į kurias atsiųstus laiškus gauna visi suaugę šeimos nariai.

JAV atliktas tyrimas rodo, kad kuo ilgiau žmonės būna kartu, tuo daugiau savo internetinio gyvenimo jie linkę dalintis. Nors tyrimas atliktas JAV, tačiau internetinio gyvenimo subtilybės tarp JAV ir Europos skiriasi nestipriai, jos gal kiek labiau skiriasi tarp JAV su Europa ir Azijos šalių.

Kai kurie žmonės yra linkę naudoti tas pačias socialinių tinklų paskyras ir net mano negausiame Facebook socialinio tinklo „draugų“ rate yra tokių mišrių paskyrų. Tyrimas rodo, kad 38% ilgiau nei 10 metų kartu esančių porų naudoja tas pačias elektroninio pašto paskyras ir net 72% procentai tokių porų žino vieni kitų slaptažodžius.

Kaip dažnai poros yra linkusios dalintis savo gyvenimu internete

O ką bendro savo šeimoje iš kibernetinės erdvės pasaulio naudojate jūs?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų