JAV teismas apkaltino mobilių aplikacijų piratus

Temos: Android, Teisė

Pirmą kartą JAV teisingumo departamentas apkaltino du vyrus atidariusius populiarią nelegalių Android aplikacijų Interneto svetainę.

Pirmadienį JAV teismas pripažino kaltu Nicholas Anthony Narbone nelegaliai platinus Android operacinei sistemai skirtas aplikacijas ir taip pažeidus autorių teises. Anksčiau šį mėnesį jo bendrininkas Thomas Allen už tuos pačius nusikaltimus taip buvo pripažintas kaltu.

Abu kaltinamieji pripažinti kalti padėję alternatyviai aplikacijų parduotuvei Appbucket.net nelegaliai, be autorių žinios išplatinti daugiau nei 1 milijoną autorinėmis teisėmis apsaugotų aplikacijų kurių bendra vertį viršija 700 000 JAV dolerių.

Appbucket.net buvo viena iš dviejų Android piratines aplikacijų kopijas platinusių svetainių, kuriomis 2012 metais susidomėjo JAV teisėsauga. JAV vyriausybė taip pat pateikė kaltinimus ir 22-jų metų manomam SnappzMarket.com svetainės ideologiniam lyderiui Kody Peterson. Petersnon’as kaltinamas apvogęs Android aplikacijų kūrėjus dar didesne suma. Tarp 2011 metų gegužės ir 2012 metų rugpjūčio, iš SnappzMarket buvo nelegaliai platinamų aplikacijų atsisiųsta 1 milijoną kartų, o atsisiųstų aplikacijų vertė 1,7 milijono JAV dolerių.

Sprendžiant iš to, kad šiandieniniame Teisingumo departamento pranešime neminima Peterson pavardė, reikia manyti, kad ši byla dar nebaigta.

Nuosprendžiai 26-erių Narbone ir 21-erių Dye bus paskelbti liepos 8 ir 12 dienomis. Abiems piratams gresia po 5 metus kalėjimo.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų