Dar vienas dalykas: Opera sujungia Steve Jobs ir Šekspyrą

Steve Jobs savo dainuojančių inžinierų apsuptyje. Liono operos teatro opera Steve Five (King different)
Steve Jobs savo dainuojančių inžinierų apsuptyje. Liono operos teatro opera „Steve Five (King different)“

Penktadienį Prancūzų Liono opera debiutuoja su „Steve Five (King different)“, kurioje skambanti klasikinė muzika ir repas nubrėžia paraleles tarp dviejų „karalių“: Steve Jobs ir Šekspyro karaliaus Henry V.

Steve Jobs sukūrė savo tvirtovę per Apple kuri tapo skaitmenine karalyste su labiausiai pasaulyje trokštamu sodu apsodintu visada žydinčiais nuostabiais įrenginiais. Jobs buvo toks pats kompiuterių pasaulio karalius, kokiu buvo Šekspyro aprašytas Anglijos karalius Henry V, bent jau operos, susiejančios tarpusavyje du žymius lyderius „Steve Five (King different)“ siužete.

Operos premjera įvyks šiandien, Prancūzijos „Theatre de la Renaissance“ teatre. Liono operos atlikėjų atliekama ir Roland Auzet sukurtos operos siužete ieškoma panašumų tarp dviejų „monarchų“ išžygiavusių su savo kariais į kovą: vienas iš Anglijos užkariauti Prancūzijos, o kitas iš savo svajonių pilies Silicio slėnyje užkariauti kompiuterinės debesijos.

Operoje susilieja klasikinės ir šiuolaikinės muzikos žanrai, video… žodžiu daug kas ir koks skirtumas kol tai „paprasčiausiai veikia“ (just works).

Reikėtų paminėti, kad operoje Jobs „dainuoja“ maloniu tenoru ir atrodo ne toks šiknius. Jei ne tik skaitote prancūziškai, bet dar ir suprantate kas ten rašoma, tai yra vilties, kad suprasite ir kas kalbama žemiau esančiame video:

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų