Corning vadovas peikia safyrą, kuris manoma bus naudojamas naujuose Apple įrenginiuose

Corning Glass vadovas nelabai kokios nuomonės apie safyro kristalus kai kalbama apie jų panaudojimą ekranų apsaugai.

Corning Glass vadovas šūstelėjo pliūpsnį kandžių replikų safyro kristalų, kuriuos anot gandų Apple turėtų naudoti savo naujuose dar tik pasirodysiančiuose įrenginiuose, pusėn. Jis neminėjo Apple vardo, tačiau „tarp eilučių“ galima nesunkiai įskaityti kokią kompaniją jis turi omenyje.

Morgan Stanley Technology, Media & Telecom konferencijoje gindamas savo „Gorilla Glass“, vyresnysis Corning Glass viceprezidentas Tony Tripeny, į Morgan Stanley analitiko James Fawcett klausimą: „Taigi mes paminėjome safyrą ir akivaizdu, jog žmonės tikisi, kad vienas didelis įrenginių gamintojas šią medžiagą pradės naudoti savo įrenginiuose. Koks yra Corning požiūris lyginant Safyro kristalus ir Gorilla Glass?“, atsakė:

Kai mes lyginame Safyrą ir Gorilla Glass, mes matome eilę Safyro kristalų neprivalumų. Jis apie 10 kartų brangesnis, jis apie 1,6 sunkesnis, jis nėra draugiškas aplinkai, Safyro kristalų gamyboje sunaudojama 100 kartų daugiau energijos nei to reikia „Glass“. Safyro kristalai mažiau laidūs šviesai ir tai reiškia arba blankesnį vaizdą ekrane arba trumpesnį baterijos tarnavimo laiką ir jis vis tiek lūžta. Nors Safyro kristalai yra atsparesni įbrėžimams, jie lūžta ir mūsų tyrimai rodo, kad Gorilla Glass gali atlaikyti 2,5 karto didesnį slėgį/spaudimą nei Safyras. Taigi, kai mes žiūrime iš bendros industrijos pozicijos, vartotojams skirtoje elektronikoje Safyras neatrodo toks jau ir patrauklus.

Atsakydamas į kitus Morgan Stanley analitiko klausimus Tripeny pasakojo, kad jo kompanija jau seniai yra kristalų gamybos versle ir tiek tiesiogiai tiek per kitas savo įmones yra surinkusi labai didelį žinių bagažą kristalų srityje ir jei jų manymu „tai būtų patraukli verslo šaka [Safyro kristalų gamyba], jie joje dalyvautų“. Gorill Glass atstovaujantis Tripeny daug pasakojo apie Safyto kristalų gamybos brangumą, sudėtingumą ir t.t., bet nemanau, kad šie dalykai labai rūpi Apple, kuri orientuojasi į kokybę ir kurios produktai nėra skirti pigių prekių besivaikantiems vartotojams.

Taip pat skaitykite: • Ar sekančio iPhone ekranas galėtų būti pagamintas iš safyro?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų