Apple iOS 7.1 atjungė galimybę nelegaliai naudoti „Personal Hotspot“

iPhone vartotojai, kurie anksčiau galėjo naudoti „Personal Hotspot“ paslaugą net ir būdami tinkluose, kurie šios galimybės nenumato, atnaujinę savo iPhone į iOS 7.1 šią galimybę prarado.

Tarp daugybės saugumo ir kitokių spragų užtaisymo, išleidama iOS 7.1 atnaujinimą, Apple užtaisė ir spragą leidusią iPhone vartotojams rankiniu būdu pakeisti „teteringo“ nustatymus ir tokiu būdu naudoti „Personal Hotspot“ funkciją net ir tuose tinkluose, kurie šios galimybės nenumato.

Nepatenkinti vartotojai pradėjo verkšlendami atakuoti Apple palaikymo forumą. „Ašarų pakalnė“ besiskundžiančių tokiu Apple sprendimu jau turi daugiau nei 200 įrašų ir peržiūrėta daugiau nei 17 000 kartų. vartotojai iš JAV, Anglijos, Estijos, Meksikos, Olandijos, Italijos, Švedijos bei kitų šalių, žodžiu iš viso pasaulio, skundžiasi praradę galimybę naudoti „Personal Hotspot“ funkciją tuojau pat po savo įrenginių atnaujinimo į iOS 7.1.

Vienas iš Apple forume esančių įrašų, kuriame iOS7.1 vartotojai reaguoja į tai, kad Apple panaikino galimybę nelegaliai naudoti tethering funkciją
Šaltinis: Apple forumas
Vienas iš Apple forume esančių įrašų, kuriame iOS7.1 vartotojai reaguoja į tai, kad Apple panaikino galimybę nelegaliai naudoti tethering funkciją

Vartotojai naudojantys pačius įvairiausius iOS įrenginius, kurie palaiko iOS 7.1 iki paties naujausio iPhone 5s modelio sakė, kad tai yra programinė klaida nes jų nustatymuose įrašyti parametrai yra neišsaugomi. Tačiau į pokalbį forume pasijungus daugiau vartotojų pavyko susiaurinti problemos ratą iki to, kad paaiškėjo, kad tai palietė tik tuos vartotojus, kurių operatoriai nepalaiko „Personal Hotspot“ funkcijos.

Šio pakeitimą gali pajusti ir kai kurie vartotojai, kurių operatoriai palaiko Personal Hotspot“ funkciją, tačiau neturi sutarčių su Apple. Tačiau daugeliu atveju tai palietė tuos vartotojus, kurie bandė naudoti šią funkciją vengdami už ją mokėti papildomai.

Nelegalus „teteringo“ naudojimas nuo pat pradžių buvo trinties tarp mobilaus ryšio operatorių ir Apple priežastis. Daugelis operatorių ilgai žaidė katės ir pelės žaidimą su vartotojais nelegaliai naudojančių šią funkciją, kol galiausiai prieš tris metus pradėjo ją palaikyti oficialiai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų