Kaip pradėti naudotis Twitter

Kai kuriems žmonėms prisijungimas prie tokio socialinio tinklo kaip Twitter gali pasirodyti painus dalykas, ypač tiems kas nelabai supranta, kas tas yra Twitter’is ir jo žinutės.

Žemiau pateiktoje informacijoje rasite trumpą paaiškinimą kas yra Twitter’is, kuo jis gali būti naudingas ir kaip prisijungti prie Twitter socialinio tinklo.

Kas yra Twitter?

Twitter tai socialinis tinklas startavęs 2006 metais. Twitter pagalba galite bendrauti su draugais, šeima, bendraminčiais, dalintis nuorodomis ar nuotraukomis siųsdami žinutes iki 140 simbolių[1].

Twitter teikia naudingą informaciją ir suteikia prieigą prie milžiniškų informacijos klodų. Twitter pagalba galima sulaukti ir greitos klientų aptarnavimo tarnybų pagalbos. Pavyzdžiui aš vieną kartą pabandžiau atsisiųsti aplikaciją, tačiau pasirinkus Mac OS X, man tos svetainės parinktyse siūlė atsisiųsti Windows skirtą .exe failą. Apie tai nusistebėdamas parašiau Twitter žinutę ir jau po minutės, iš tos svetainės klientų tarnybos, gavau atsakymą su pasiūlymu, kaip spręsti šią problemą.

Klubai ir organizacijos taip pat gali turėti naudos iš Twitter, šią paslaugą naudodami kaip socialinį tinklą ar įrankį naujienų bei informacijos skleidimui. Pavyzdžiui sekantys @MacArena_LT Twitter paskyrą (anksčiau buvo @iSapiensLT) informaciją apie paskelbtą straipsnį Mac Arena svetainėje gauna tą pačią akimirką kai jis yra paskelbtas.

Dauguma portalų ar naujienų tarnybų naudoja Twitter ir todėl sekdami jų paskyras galite gauti naujausią informaciją, dažnai net iki ją paskelbiant svetainėje, o neretai ir tą, kuri svetainėje nebus paskelbta (nes visi skaito Twitter). Pavyzdžiui didesnė dalis gandų ir trumpų žinučių, kurios būna paskelbiamos „Mac Arena savaitės naujienų apžvalgoje“, Twitter’yje būna paskelbtos tada kai ta naujiena tik sužinoma. Tokiu būdu, sekdami @MacArena_LT pirmadienį paskelbtą trumpą naujieną žinosite pirmadienį, o ne penktadienį, kai ji pasirodys „savaitės naujienų apžvalgoje“.

Kaip pradėti naudotis Twitter?

Norint pradėti Twitter socialinio tinklo paslaugomis, reikia:

  • susikurti Twitter vartotojo paskyrą. Twitter yra integruotas į Apple iOS ir OS X sistemų branduolį, todėl bus paprasta skaityti ir dalintis informacija Twitter socialiniame tinkle.
  • nurodyti savo vardą, pavardę, pravardę ar bet ką kaip norite, kad būtų matomos jūsų žinutės
  • nurodyti elektroninio pašto adresą. Jis turi būti tikras, nes reikės patvirtinimo
  • įrašyti slaptažodį
  • ir nurodyti sugalvotą vartotojo vardą. Vartotojo vardas turi būti tinkle unikalus. Vartotojo vardas taps ir jūsų Twitter adresu su @ simboliu prieš jį, kuriuo jums bus galima rašyti žinutes, pavyzdžiui Mac Arena Twitter vartotojo vardas yra @MacArena_LT

Dabar jau galite rašyti žinutes naudodamiesi naršykle, tačiau tai nėra pats patogiausias būdas naudotis Twitter tinklu.

- Jei naudojate Mac kompiuterį

  • atsisiųskite nemokamą Twitter aplikaciją iš Apple App Store ir įdiekite ją savo Mac kompiuteryje. Vėliau jei norėsite daugiau funkcionalumo, galėsite naudoti kitų programuotojų sukurtas Twitter aplikacijas, bet pradėti rekomenduočiau nuo šios nemokamos, pačios Twitter Inc. sukurtos aplikacijos.
  • įdiegę Twitter aplikaciją skirtą OS X pirmą kartą ją atidarę pamatysite langą, kuriame reikės įvesti savo Twitter paskyros vartotojo vardą ir slaptažodį.
  • tai padarę, patikrinkite ar ši paskyra atsirado OS X Mavericks sistemos Interneto paskyrų sąraše:
    • atidarykite aplikaciją System Preferences > Internet Accounts
    • jei jos nėra iš dešinėje pusėje esančių paslaugų sąrašo pasirinkite Twitter ir įveskite savo Twitter vartotojo vardą su @ ženklu priekyje ir paskyros slaptažodį.

Dabar galite pradėti naudotis Twitter aplikacija bei į OS X Mavericks integruotomis Twitter galimybėmis:

  • rašyti žinutes tiesiai iš OS X „Notification Center“ ar Twitter aplikacijoje Twitter žinučių rašymas iš OS X Maverics Notification Center
  • skaityti žinutes OS X „Notification Center“, Twitter aplikacijoje ar OS X Mavericks Safari Twitter sekamų vartotojų žinučių skaitymas per OS X Safari integruotą Twitter skaityklę
  • dalintis nuotraukomis ar video failais (iki 2GB dydžio) Dalinimasis vaizdų failais Twitter tinkle paspaudus ant failo dešinį pelės klavišą OS X Maverics
  • dalintis nuorodomis tiesiai iš Apple OS X Mavericks Safari naršyklės paspaudę ant Share piktogramos ir pasirinkę Twitter Dalinimasis nuorodomis Twitter tinkle iš OS X Mavericks Safari
  • sekti kitus vartotojos (matyti sekamų vartotojų viešas žinutes):
    • norint matyti kieno nors žinutes, turite pradėti sekti tą vartotoją. Twitter aplikacijoje iš meniu pasirinkite: File > Go To User arba surinkite klavišų kombinaciją Cmd ⌘- U ir įveskite pageidaujamo vartotojo Twitter paskyros vardą, pavyzdžiui @MacArena_LT ir atsidariusio lango su to vartotojo žinutėmis kampe spauskite ant piktogramos Follow.

Dabar kas kart pasirodžius jūsų sekamo Twitter vartotojo žinutei, priklausomai nuo nustatymų, būsite apie tai informuotas.

- Jei naudojate iOS įrenginį

Dabar galite pradėti naudotis Twitter aplikacija bei į iOS 7 integruotomis Twitter galimybėmis.

  • rašyti žinutes Twitter aplikacijoje ar siųsti jas Siri pagalba (aktyvavę Siri ir pasakę Tweet ir žinutės tekstą.
  • skaityti žinutes iOS „Notification Center“ (jei įjungta) ar Twitter aplikacijoje
  • dalintis nuotraukomis ar video failais (iki 2GB dydžio)
  • dalintis nuorodomis tiesiai iš Apple iOS 7 Safari naršyklės paspaudę ant Share piktogramos ir pasirinkę Twitter ar kitos aplikacijos palaikančios Twitter Dalinimasis nuorodomis Twitter tinkle iOS7 Safari
  • sekti kitus vartotojos (matyti sekamų vartotojų viešas žinutes):
    • norint matyti kieno nors žinutes, turite pradėti sekti tą vartotoją. Twitter aplikacijoje paieškos laike įveskite pageidaujamo vartotojo Twitter paskyros vardą, pavyzdžiui @MacArena_LT (mano asmeninė paskyra Twitter tinkle yra @ramunasbl) ir atsidariusio lango su to vartotojo žinutėmis kampe spauskite ant piktogramos Follow.

Dabar Twitter aplikacijos OS X ar iOS pagalba bendrauti su draugais, dalintis informacija arba realiame laike gauti informaciją, kuria su jumis ar visais Twitter vartotojais dalinasi kiti.


  1. 2015 metų rugpjūčio viduryje, Twitter panaikino 140-ties ženklų limitą tiesioginėms žinutėms.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų