Ką galėtumėte sau leisti gavę Apple pirmo ketvirčio pelną?

Temos: Apple, Naujienos

Per paskutinį 2013 metų ketvirtį Apple uždirbo 13,1 milijardo JAV dolerių. Tiek pinigų sunku įsivaizduoti nesugretinant jų su labiau apčiuopiamais dalykais.

Pabandykime pasvajoti, ką galėtumėme sau leisti jei kokiu nors stebuklingu būdu gautumėme tiek pinigų, kiek Apple gavo pelno per vieną metų ketvirtį, kuris yra didesnis už Lietuvos vieno ketvirčio BVP.

Jei kasdien maistui išleistumėte po 600 arba 7200 litų

Le Meurice restoranas

Jei kasdien pusryčiautumėte, pietautumėte ir vakarieniautumėte restorane, kiekvieno pavalgymo metu išleisdami po 200 litų (600 litų per dieną), taip puotauti galėtumėte ilgiau nei 153042 metus. Tiesa, jei norėtumėte pietauti Le Meurice restorane Paryžiuje (žr. paveiksliuką aukščiau) - ten vidutiniškai vienam žmogui reikėtų palikti apie 1200 litų, tad kukliai pusryčiaudami, pietaudami ir vakarieniaudami dviese Le Meurice restorane ir taip „džiuginti“ savo bei draugo ar draugės skrandį kasdien, restorane palikdami 7200 litų, galėtumėte gerokai trumpiau, tik 12 753 metus ir porą mėnesių.

2020 metais nuskristi į mėnulį

bilietas-i-menuli

Golden Spike Co. planuoja 2020 metais pradėti turistinius skrydžius į mėnulį. Dviejų žmonių bilieto kaina 1,5 milijardo JAV$., todėl susiradę tokiame žygyje jus už rankos laikyti sutinkantį draugą, galėtumėte už tuos pinigus į mėnulį kartu nuskristi net 8 kartus ir dar liktų pinigų, kasdien maistui išleidžiant po 600 litų, maitintis 12 850 metų, .

Pamaitinti Lietuvą

McDonalds Big Mac

Jei nutartumėte pinigus išleisti ne tik patys pavalgydami, bet „pamaitinti“ ir Lietuvą, tai kiekvienam Lietuvos gyventojui (LR statistikos departamento duomenimis 2014 metais Lietuvoje gyvena 2 944 459 gyventojai) kasdien nupirkdami po McDonalds „Mėsainį su sūriu“ (3,8 Lt.) ir mažą kavos puodelį (3,15 Lt.), taip kartą per dieną „maitinti visą Lietuvą“ galėtumėte 4 metus ir kiek daugiau nei vieną mėnesį.

Transportas

veyron super sport blue

Vargu ar tiek automobilių jums prireiktų, bet už tokią sumą, kokį plną per paskutinį 2013 metų ketvirtį gavo Apple, galėtumėte įsigyti 4851 Bugatti Veyron Super Sport automobilių. Jei nepatinka tik automobiliai už tuos pinigus galėtumėte įsigyti 17-lika B–2 Spirit Stealth bombonešių arba devynis Oasis klasės kruizinius laivus.

B2 bombonešis Oasis klasės kruizinis laivas O ką darytumėte jūs su tiek pinigų - pasidalinkite komentaruose.

Paskaičiavimai atlikti kursu 1 JAV$ = 2,5585 LTL (13,1 milijardo JAV $ = 33 487 530 000 LTL)

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Ramūnai, bijau, kad suklydai daugybėje vietų straipsnyje.
    Mano paskaičiavimu tai ketvirčio pelnas ne viršija Lietuvos metinį BPV 300 kartų, o tesudaro 0,3 jo metinės dalies, arba kitaip tariant ir yra panašus į Lietuvos ketvirčio BVP.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų