J.P Morgan pranašauja naują, atskirą ir susiejančią Apple sistemą iAnywhere

Lėtėjant išmanių mobilių telefonų augimo tempams, investuotojų kompanija J.P. Morgan mano, kad sekantis Apple „didelis dalykas“ gali būti nauja, susiejanti operacinė sistema leidžianti iPhone ir iPad būti pajungtiems prie specialiai sukonfigūruoto ekrano ir veikti kaip tradicinis kompiuteris.

Globali technologijų tyrėjų komanda iš J.P. Morgan tiki, kad taip vadinama „iAnywhere“ (iVisur) Apple operacinė sistema bus tai kas sujungs Mac OS X ir iOS. J.P. Morgan nemano, kad iAnywhere pakeis dabartinę Mac kompiuteriuose naudojamą OS X sistemą, tačiau ji gali pagerinti iOS įrenginių funkcionalumą leisdama naudotis Mac skirtomis aplikacijomis iš iOS įrenginio šį pajungus prie specialaus monitoriaus.

Rod Hall iš J.P. Morgan tiki, kad dar šiais metais iAnywhere gali tapti pagrindine Apple kryptimi su nauja, papildoma produktų grupe, kuri galėtų tapti pigesne alternatyva Apple MacBook kompiuterių linijai. Šie įrenginiai galėtų suteikti papildomo stimulo iOS operacinei sistemai verčiančiai ją judėti pirmyn ir užimti dar didesnę rinkos dalį.

Apple vadovai ne kartą kartojo, kad jie planuoja OS X ir iOS išsaugoti kaip atskiras platformas. Dar 2012 metais Tim Cook sakė, kad ne viskas gali būti su susieta ir Windows 8 platforma tam yra geras pavyzdys rodantis, kad bandymai tai padaryti gali būti ne tokie jau ir naudingi.

Jūs galite susieti skrudintuvą ir šaldytuvą, tačiau tikriausiai šis junginys nebus toks malonus vartotojams, - sakė Cook’as.

Kaip ten bebūtų, tarp Apple patentų galima rasti tokių, kurie rodo, kad kompanija bent kažkiek domisi dokingo stotelėmis galinčiomis mobiliems įrenginiams suteikti tradicinio stalinio kompiuterio galimybes. Vienas tokių patentų datuojamas dar 2008 metais (Apple inžinieriaus Augustin Farrugia patentas buvo pateiktas patentų biurui 2006 metų liepos 6) ir jame parodytas į iMac panašus stovas, kurio „širdimi“ gali tapti mobilus įrenginys.

J.P. Morgan turėdama omenyje Apple turimus patentus bei tai, kad kompanija savo naujausiuose iPhone ir iPad modeliuose perėjo prie kompiuterių klasės 64-bitų procesorių daro išvadą, kad Apple juda link daugiau kompiuteriams būdingų galimybių suteikimo savo iOS įrenginiuose, nes Apple 64-bitų procesorius turi pakankamai „smarvės“, kad susidoroti su Mac kompiuteriams skirtomis aplikacijomis ir tvarkyklėmis.

„Naujoji, taip vadinama ‘iAnywhere’ produktų kategorija gali būti pristatyta per artimiausius 12–18 mėnesių“, - pranašauja J.P. Morgan analitikų komanda.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Kaip suprantu, tai galėtų būti kažkas panašaus į http://www.youtube.com/watch?v=--q0Rh11bNc . Pamenu visai patiko ši idėja, tačiau taip ir neišpopuliarėjo.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų