Išėjęs iš Apple dizaineris aprašo Apple kaip siaubingą vietą dirbti

Tema: Apple

Mobilių aplikacijų dizaineris dirbęs Apple, paliko šią kompaniją ir savo bloge šią svajonių kompaniją aprašo, kaip baisią darbovietę.

Jordan Price bloge aprašo Medium darbo Apple kompanijoje patirtį ir atrodo, kad jo patirtis svajonių darbe gana liūdna.

Jis Apple apibūdina, kaip kompanija su nelanksčiomis darbo valandomis kas reiškia jog jis niekada negalėjo matyti savo dukters. Gyvendamas San Franciske ir į darbą Kupertino sukardamas ne mažą atstumą dėl darbo valandų nelankstumo jis negalėjo matyti savo dukters. Tačiau to buvo galima tikėtis. Ko dizaineris nesitikėjo tai didelės kompanijos biurokratizmo.

„Apple yra tiek slaptažodžių, vartotojų paskyrų ir prisijungimo duomenų, kad užtruko beveik mėnesį kol aš galėjau juos gauti ir prisijungti prie serverio“, - pasakoja Price. „Visą laiką vykta susitikimai trikdantys kiekvieno darbuotojo produktyvumą, tačiau jie apibūdinami kaip būtinybė“.

Blogiau už begalinius „meeting’us“ Price atsiliepia apie savo bosą. „Mano tiesioginis bosas turėjo madą, tiesiogiai ar netiesiogiai, slėpdamas po savo juokeliais asmeniškai įžeidinėti visus užimančius žemesnes pareigas nei jis. Jis man grasino, kad mano kontraktas nebus pratęstas jei aš nepadarysiu tam tikrų darbų…“

Price bandė visai išsilaikyti, bet galų gale palūžo ir tas susižavėjimas bei džiaugsmas, kurį jis jautė sužinojęs kad dirbs Apple negrįžtamai išblėso. ir jo kompanijoje nesulaikė net neblogas atlyginimas. Jis sudegino tiltus vedančius į Apple parašydamas savo nuomonę bloge ir taip užrūstindamas net savo draugus likusius kompanijoje, mat sukėlė per daug dulkių ir atskleidė „vidinės virtuvės“ reikalų.

Price patirtį apie jo darbą Apple galite paskaityti jo Medium bloge parašytame straipsyje.

Kita vertus jis tik vienas iš daugelio didelėje kompanijoje dirbančių (dirbusių) žmonių ir jo patirtis gana individualus dalykas.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Teko ir man ilgai dirbti IT skyriuje vienoje užsieno kapitalo įmonėje Lietuvoje kuri laikoma kaip vienas iš labiausiai pageidaujamų darbdavių Lietuvoje. Kompanija pasaulinė, vienas iš didžiuosių mokesčių mokėtojų Lietuvoje. Galiu pasakyti, kad turbūt visos didelės kompanijos serga tuo, kas čia parašyta - praeina kelios savaitės kol suteikiama prieiga prie visų darbui reikalingų sistemų (nėra standartinio prieigų portfelio pagal pareigybes, nemaža dalis sistemų nepalaiko "Single sign-on"), nesibaigiantys meeting'ai žudo likusį darbo laiką, per kurį turi padaryti tai kas buvo aptarta tuose meeting'uose. Tiesa, mano įmonėje paskutiniu metu buvo kovojama su tuo viešai komunikuojant, kad "įvertinkite, ar tikrai visų dalyvių dalyvavimas būtinas, darbo laikas yra brangus". O šefų-šiknių pasitaiko visur, nuo to niekas nėra apsaugotas. Tokiais atvejais normalioje-subrendusioje kompanijoje reikia kreiptis į vadovo vadovą arba pas HR (personalo sk.). Nors jis buvo contractor'ius, bet galėjo pabandyti pa'eskaluoti šefo problemą. Matomai neišlaikė visų aprasytų problemų visumos.

    • Taip, begaliai „meetingai“ ir telekonferencijos - žudantis dalykas. Šiuo atveju, manau, gali būti ir asmenybės problema. Jei žmogus labai jautrus bei neprisitaikęs dirbti dinamiškoje aplinkoje, kur reikia dirbti ir galvoti greitai, o sprendimai priimami susitikimų metu dažnai prieštarauja vieni kitiems, o dar ir vadovas „chamas“ ar nepersirgęs vaikiškomis ligomis a la „žvaigždžių liga“ - tada gali būti sudėtinga.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų