Sekanti Chrome naršyklės skirtos iOS versija leis per pusę sumažinti duomenų sunaudojimą

Stengdamasi padėti vartotojams sumažinti sunaudojamų duomenų kiekį bei privilioti daugiau iOS vartotojų naudoti Chrome naršyklę, Google ateityje pasirodysiančiame Chrome naršyklės skirtos iOS atnaujinime gali įdiegti duomenų suspaudimo mechanizmą.

„iOS ir Android operacinėms sistemoms skirtos Chrome naršyklės duomenų suspaudimo ir valdymo mechanizmas gali sumažinti duomenų sunaudojimą iki 50 procentų“, - rašo Google savo tinklaraštyje.

Ši funkcija taip pat panaudoja ir Chrome saugaus naršymo funkciją apsaugančią nuo apsilankymo potencialiai kenksmingose svetainėse. Jei norite pradėti taupyti duomenis ir naudotis dar saugesniu naršymu: Settings > Bandwidth management > Reduce data usage > ON. Šiuose meniu nustatymuose taip pat galėsite pažiūrėti kiek duomenų sutaupėte naršydami su Chrome.

Ši funkcija veikia panašiai kaip ir Opera ar Onavo, kai jūsų gaunamų duomenų srautas keliaujantis tarp jūsų ir interneto svetainės yra nukreipiamas per tarpines stotis - serverius, kuriuose duomenys suspaudžiami ir persiunčiami jums.

Kita nauja funkcija, kurią Google įdiegs ateinančiame Chrome naršyklėje skirtoje iOS yra automatinis svetainių vertimas, kuris suteiks galimybę kitomis kalbomis svetainėje pateiktą informaciją išversti vienu paspaudimu. Jau kuris laikas šią funkciją turi kompiuteriams skirtos Chrome versijos.

Google sako, kad šis atnaujinimas iOS įrenginius turi pasiekti kelių dienų bėgyje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų