Savaitės naujienų apžvalga (2014/01/25-31)

Tema: Naujienos
Technologių pasaulio savaitės naujienos ir gandai trumpai, tame tarpe ir tie, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.
  • Google įsigijo Jungtinės Karalystės dirbtinio intelekto startup’ą „DeepMind“, kartu su vienu jo įkūrėju - genijumi Demis Hassabis. Sakoma, kad šis pirkinys Google kainavo 400 milijonų JAV dolerių.
  • Apple atnaujino savo pareiškimą, susijusį su Nacionalinio saugumo ir teisingumo organizacijų prašymais atskleisti kai kuriuos asmeninius duomenis, po to kai teisingumo departamentas leido technologijų kompanijoms viešai pateikti daugiau duomenų. Atnaujintą Apple pareiškimą galite peržvelgti Apple svetainėje.
  • Apple „hobis“ žinomas kaip Apple TV sulaukė deramos pagarbos ir dabar Apple store turi savo atskirą skiltį.
  • Apple užregistravo patentą pavadintą „Elektroninio prietaiso ekrano modulis“. Šiame patente aprašomas nešiojamo kompiuterio, tokio kaip Apple MacBook užlenkiamas ekranas, kurio vienoje pusėje yra ekranas, o kita pusė būtų padaryta iš taip vadinamo išmanaus stiklo, kuris gali sumažinti arba padidinti savo permatomumą taip praleisdamas daugiau ar mažiau šviesos, rodyti įvairią informaciją (pvz logo) bei tarnauti kaip šviesą elektros energija paverčiantis ir ją tiekiantis kompiuteriui elementas.
  • Samsung nutarė suaktyvinti kovą su Apple ir JK, Airijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Portugalijoje ir Švedijoje atidaryti savo Apple stilių kopijuojančias parduotuves. JAV Samsung tokių parduotuvių turi apie 1400.
  • Google padarė kiek netikėtą žingsnį ir 2012 metų gegužės mėnesį už 12,5 milijardo JAV$ įsigytą Motorola pardavė Kinijos PC gamintojui Lenovo.
  • Patvirtintas Apple patentas 8,639,106 kuriame aprašoma keičiamų iPhone objektyvų technologija.
  • Facebook pranešė, kad vasario 3 dieną išleis savo aplikaciją „Paper“.
    „Paper“ panaši į „Flipboard“, kurioje galima skaityti naujienas iš įvairių šaltinių. Facebook praneša, kad vasario 3 dieną „Paper“ atsiras JAV iTunes Store ir bus, kol kas, prieinama tik iPhone vartotojams. Daugiau informacijos apie Facebook „Papers“ rasite https://www.facebook.com/paper
  • Šiandien Yahoo savo Tumblr paskelbė, kad pastebėjo masinę Yahoo pašto serverio ataką, kurią apibūdina kaip koordinuotą neteisėtą bandymą prieiti prie elektroninio pašto paskyrų. Dėl visa pikta, tų paskyrų kurios galėjo būti paveiktos šios atakos slaptažodžius Yahoo „nuresetino“. Yahoo sako, kad jos serveriai nebuvo nulaužti ir mano, kad užpuolikai naudojo vartotojų vardus ir slaptažodžius gautus iš kitų šaltinių.
  • Vos pasirodžius pirmajam (.guru) iš kelių šimtų naujų domenų vardų Apple suskubo išsipirkti: apple.guru, iphone.guru, ipad.guru, mac.guru. Keli kiti: appletv.guru, macbook.guru ir ipod.guru yra uždrausti registruoti, greičiausiai, Apple prašymu. Nauji Apple įregistruoti domenai dar nėra aktyvūs, o net jei ir būtų, pačios Apple Safari nėra atnaujinta, kad juos atpažintų. Šie vardai tai nauja aukščiausio lygio, kol kas 264-ių patvirtintų, domenų karta ir joje yra tokie kaip: .bike, .clothing, .guru, .holdings, .plumbing, .singles, .ventures domenai, kuriuose bus galima registruoti jau sekančią savaitę ir .camera, .equipment, .estate, .gallery, .graphics, .lighting ir .photography turėtų būti galima registruoti jau antrą gruodžio savaitę.
  • Praėjus dviems savaitėms po OS X Mavericks 10.9.2 beta (13C39) išplatinimo, Apple šiandien savo registruotiems programuotojams leido atsisiųsti OS X Mavericks 10.9.2 (build 13C48). Taip pat kaip ir praeito leidimo atveju, Apple programuotojų prašo atkreipti dėmesį į Mail, Messages, VPN, grafines tvarkykles, SMB2 ir VoiceOver.

Mac Arena savaitės straipsniai (2014/01/25–31)

Įvairenybės
Apple
OS X / Mac
iOS / iPhone / iPad
iCloud
Saugumas
Google
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų